AddToAny

Kallmyr: - Når politifolk opplever at de er færre på jobb, har vi et systemproblem

I temperaturfylt debatt om politireformen, uttalte justisministeren at kanskje for mange ressurser har gått med til å opprette prosjektstillinger i forbindelse med politireformen.
- De senere års budsjett for politidistriktene har ikke vært gode nok. Vi forventer store ting til høsten. Det blir sagt at vi står midt i en reform. Vi gjør ikke det, vi er helt på slutten. Hvis vi skal greie å rydde opp i det rotet du og dine forgjengere har skapt, Jøran Kallmyr, har dere det travelt, tordner Lene Vågslid (Ap), under debatten om nærpolitireformen under Arendalsuka.

Debatten hadde fått navnet «Nærpolitireformen fjerner politiet fra befolkningen. Hva gjør vi?», og ble arrangert av Politiets Fellesforbund.

Justisminister Jørn Kallmyr trakk derimot fram at de jobber med en stortingsmelding hvor de ser på hvordan de kan rette opp ulike ting i reformen.

- Arbeiderpartiet er ikke imot det. Så kommer Vingle-Jonas og tenker at nå er det valgkamp og nå trekker vi støtten, sier Kallmyr.

Lørdag varselet Ap-leder Jonas Gahr Støre at de ikke lenger kan støtte reformen, fordi de mener resultatet ikke er slik de ble enige med regjeringen om.

Det betyr at Ap trekker støtten til den store omleggingen av norsk politi, som partiet avtalte med Solberg-regjeringen i 2015.

- Men hva er det egentlig dere trekker? Dere har jo gått inn for politireformen?, spør Trude Teige.

- Vi trekker oss fra resultatet. Vi er ført bak lyset av syv forskjellige justisministre. Da vil ikke Ap bli brukt til å forsvare resultatet som er milevis unna det Stortinget vedtok, sier Lene Vågslid.

- Systemproblem

Kallmyr nevnte at de er nødt til å

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Den norske politiutdanningen står i en særstilling, den høster internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse. Nå trues denne utdanningen av ubotelig skade.
Politiforum 21.11.2019
- Det er utrolig viktig at vi klarer å styre de ressursene vi har godt, og bruker dem riktig. Da mener vi det er viktig å samle nødetatene, sier Tarjei Sirma-Tellefsen, stabssjef ved politiet i Finnmark.
Politiforum 20.11.2019
Hverken universitets- og høgskoleloven eller styreforskriften gir hjemmel til å overprøve styrets vurdering av hvordan kvaliteten best kan sikres, skriver Morten Holmboe, professor ved Politihøgskolen.
Politiforum 20.11.2019
Kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver i Politidirektoratet.
Politiforum 20.11.2019
- Departementet gir uttrykk for sin oppfatning. Vi mener i all ærbødighet at den ikke er rett, sier Hans Vik, leder av Politihøgskolens styre.
Politiforum 19.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt