AddToAny

Kallmyr: - Når politifolk opplever at de er færre på jobb, har vi et systemproblem

I temperaturfylt debatt om politireformen, uttalte justisministeren at kanskje for mange ressurser har gått med til å opprette prosjektstillinger i forbindelse med politireformen.
- De senere års budsjett for politidistriktene har ikke vært gode nok. Vi forventer store ting til høsten. Det blir sagt at vi står midt i en reform. Vi gjør ikke det, vi er helt på slutten. Hvis vi skal greie å rydde opp i det rotet du og dine forgjengere har skapt, Jøran Kallmyr, har dere det travelt, tordner Lene Vågslid (Ap), under debatten om nærpolitireformen under Arendalsuka.

Debatten hadde fått navnet «Nærpolitireformen fjerner politiet fra befolkningen. Hva gjør vi?», og ble arrangert av Politiets Fellesforbund.

Justisminister Jørn Kallmyr trakk derimot fram at de jobber med en stortingsmelding hvor de ser på hvordan de kan rette opp ulike ting i reformen.

- Arbeiderpartiet er ikke imot det. Så kommer Vingle-Jonas og tenker at nå er det valgkamp og nå trekker vi støtten, sier Kallmyr.

Lørdag varselet Ap-leder Jonas Gahr Støre at de ikke lenger kan støtte reformen, fordi de mener resultatet ikke er slik de ble enige med regjeringen om.

Det betyr at Ap trekker støtten til den store omleggingen av norsk politi, som partiet avtalte med Solberg-regjeringen i 2015.

- Men hva er det egentlig dere trekker? Dere har jo gått inn for politireformen?, spør Trude Teige.

- Vi trekker oss fra resultatet. Vi er ført bak lyset av syv forskjellige justisministre. Da vil ikke Ap bli brukt til å forsvare resultatet som er milevis unna det Stortinget vedtok, sier Lene Vågslid.

- Systemproblem

Kallmyr nevnte at de er nødt til å

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Politiet brukte elektrosjokkvåpenet åtte ganger. Ved en hendelse i Tromsø ble også drivstøt brukt.
Politiforum 04.08.2020
Tom Trondsen, seksjonsleder for grensekontrollen i Vest politidistrikt, bruker fjellet til å ventilere og reflektere. Det har han også gjort i sommer.
Politiforum 02.08.2020
I politireformen er premisset at endring skal styres ovenfra og ned for å oppnå helt bestemte gitte målsettinger. Det er en meget krevende øvelse og erfaringene med denne type prosesser er at de ofte ikke leverer som forventet.
Politiforum 02.08.2020
Arthur Omres mesterverk «Flukten» fra 1936 er meget lesverdig, men ikke så kjent i dag.
Politiforum 01.08.2020
Ap, Senterpartiet og SV vender tommelen ned for regjeringens forslag om at private kan overta flere politioppgaver. Frp er også tydelige på at de er et opposisjonsparti, og at de ikke nødvendigvis vil støtte regjeringen.
Politiforum 31.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt