AddToAny

Jysk dropper omstridt ordning for tilbakemelding fra kundene

Butikkarbeidere følte seg presset til å ha bilde av seg selv på iPader.
- Vi kan ikke utelukke at det finnes en risiko for at enkelte medarbeidere kjenner et press for å delta, og vi har derfor besluttet å ikke lenger fortsette med personlige tilbakemeldinger.

Det skriver salgs- og markedssjef Krister Andreassen i Jysk til HK-Nytt i en epost.

Det ble plassert ut iPader med bilde av den enkelte ansatte i Jysk-butikkene, slik at kundene kunne si sin mening om den de hadde møtt i butikken.

Ikke oppfattet som frivillig

Ansatte i Jysk følte seg presset til å stille opp, og ordningen ble ikke oppfattet som frivillig, slik ledelsen hevdet, avdekket HK-Nytt. Enkelte ansatte opplevde seg truet med skriftlig advarsel dersom de ikke sørget for at mange nok kunder benyttet iPadene og ga sin evaluering av dem.

«Sånt skal ikke skje», responderte Krister Andreassen. Han sa at Jysk-ledelsen så alvorlig på det dersom ansatte var utsatt for den typen press. Andreassen opplyste også i artikkelen at det var igangsatt en intern evaluering av IPad-ordningen.

- God dialog med ansatte

Evalueringen konkluderte slik at ledelsen i Jysk besluttet å kutte ut personlig tilbakemelding til ansatte via iPadene, forteller Andreassen nå.

- I løpet av sommeren og høsten har Jysk-ledelsen hatt en god dialog med sine tillitsvalgte om dagens praksis, og vi har gitt alle våre ledere beskjed om å være ekstra oppmerksomme på signaler fra medarbeidere, skriver Andreassen i e-posten til HK-Nytt.

Det blir fortsatt iPader eller tablets som kundene kan bruke til evaluering av de ansatte i butikkene, men uten bilder av dem som jobber der eller spørsmål om dem, ifølge salgs- og markedssjefen.

Image-text:

DROPPER ORDNING: Etter evaluering av ordningen og dialog med tillitsvalgte velger Jysk-ledelsen å kutte ut personlig tilbakemelding på iPadene.

Jysk

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at tidligere administrasjonssekretær i Handel og Kontor i Norge, Kari Nøst, hadde gått bort 14. november 2021, 72 år gammel.
HK-Nytt 24.11.2021
LO godtar ikke at ledige og permitterte skal stå uten feriepenger neste år. Dermed øker presset på regjeringen. Men hva betyr egentlig dette tillegget? Vi gir deg svarene her.
HK-Nytt 24.11.2021
Arbeidsmarkedet nærmer seg nivået før pandemien. Navs prognoser tilsier at ledigheten i neste år vil være lavere enn før koronakrisen.
HK-Nytt 22.11.2021
Regjeringen vil stanse frislippet av taxiløyver, men for sentralbordoperatør Rita Øren er det for seint. Hun og åtte kolleger er allerede sagt opp.
HK-Nytt 19.11.2021
Arbeiderpartiet har hovedansvaret for at de arbeidsløse får feriepenger neste år, mener HK-leder Christopher Beckham.
HK-Nytt 18.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt