AddToAny

Jubelbrøl på Nesna: - Snakk om å reise kjerringa!

Elleville jubelscener, hyllester og klemmer er stikkordene for det som foregår på Nesna, etter at det ble klart at den påtroppende regjeringen gjør helomvending for utdanningen i bygda.
Nesna (Khrono): Det er ordentlig feststemning på Nesna i dag.

Flaggene er heiset, gratulasjonene og klemmene sitter løst blant fagansatte, renholdspersonalet, studenter, aksjonister og ordfører Hanne Davidsen (Ap) på campus.

- Gratulerer! Vi klarte det, sier Davidsen til en ansatt som går forbi.

Den gode stemningen er til å ta og føle på i Helgelands-bygda. En mann sykler forbi med hunden sin og sier:

- Det er en fantastisk dag for Nesna!

Det skulle vise seg at det var mangeårig førstelektor ved Høgskolen i Nesna, Øyvind Jensen, som var på veg hjem for å få på seg finstasen.

For flere hundre møtte onsdag opp på det som inntil videre er Nord universitets campus i bygda.

- Fortsatt surrealistisk

Der var de samlet for å feire at studentene, Folkeaksjonen for høgere utdanning på Helgeland, kommunen og flere til har vunnet fram i sin sak:

Etter to og et halvt års kamp ble det i går kjent at den ferske Arbeiderpartiet/Senterpartiet-regjeringen skal blåse nytt liv i det vedtatt nedlagte studiestedet.

- Det har egentlig ikke gått helt opp for meg at det her skjedde, at det gikk og at vi fikk det til. For to og et halvt år siden var en Nesna-student et skjellsord, kjentes det ut som, og snakk om å reise kjerringa. En stor seier er ikke dekkende nok, det går ikke an å beskrive, sier en tydelig rørt Nesna-student, Kathrine Dishington Johnsen.

- Det er fortsatt surrealistisk, men veldig godt, supplerer studievenninne Wanja Skog Hermansen, som sammen m

Les mer

Flere saker fra Khrono

Masterutdanningen i logopedi ved UiT står i fare for å bli nedlagt. Fagmiljøet fortviler.
Khrono 26.10.2021
Flere ansatte ved Folkehelseinstituttet oppfordret professor Nina Langeland til å endre deler av konklusjonen hennes om barnesmitte.
Khrono 26.10.2021
Forskningsformidling kan ta mange former, og vi har ikke gode registre for omfanget av formidling til allmenheten over tid.
Khrono 26.10.2021
Er det virkelig god vitenskapelig praksis å samle inn og publisere observasjonsdata om innsatte og fengselsansatte uten at disse har gitt informert samtykke til det?
Khrono 26.10.2021
Jessheim-karen Don Emini er på plass i Serbia for å delta i VM i boksing. Med seg i sekken har han skolebøkene fra Universitetet i Oslo (UiO).
Khrono 26.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt