AddToAny

Journalistene i Psykolog-tidsskriftet har sendt brev til sentralstyret

Mener faktagrunnlag for journalistkutt i beste fall er villedende.
Når sentralstyret for Norsk psykologforening møtes torsdag 2. desember, har samtlige medlemmer fått tilsendt brev fra journalistene i Psykologtidsskriftet som foreningen eier og utgir.

Journalisten har i flere artikler dekket prosessen i tidsskriftet som foreløpig har medført at én av tre ansatte med journalistkompetanse har fått sluttpakke. De tre journaliststillingene i redaksjonen skal bli til én.

Nødvendige endringer på veien mot «mindre journalistikk, mer fagformidling», har foreningens president, og sentralstyrets leder, Håkon Skard flere ganger uttalt. Ønsket er at Psykologtidsskriftet skal vie seg mer til å bli et vitenskapelig tidsskrift, indeksert i prestisjefulle databaser.

Slakter faktagrunnlag

Journalister i tidsskriftet har tidligere uttalt seg kritisk hos Journalisten om både faktagrunnlaget for og gjennomføringen av prosessen med bemanningen.

Nå har journalistene samlet seg om et brev til sentralstyret, der de redegjør for sine opplysninger og argumenter, og spør hva sentralstyremedlemmene mener om faktagrunnlaget og kvaliteten på prosessen.

Der gjør de klart at de mener vesentlige deler av faktagrunnlaget for endringsprosessen er feil eller i beste fall villedende.

Journalistikk står ikke i veien for å bli indeksert, og indeksering i internasjonale databaser har uansett ikke noe å si for statusen som vitenskapelig tidsskrift, er kjernen i journalistenes argument.

Psykologiprofessor Ole Jacob Madsen har også kritisert bakgrunnen for prosessen i et nylig innlegg i tidsskriftet.

- Bør være sikker

- Det vi først og fremst ønsker å gjøre, er å bidra til at sentralstyret kvalitetssikrer sitt eget beslutningsgrunnlag om å reorganisere tidsskriftet, med de dramatiske følgene det får. Når man setter i gang så drastiske endringer, bør man være sikker på at det man gjør er godt fundert, sier journalist og klubbleder for Norsk Journalistlag i tidsskriftet, Per Halvorsen, til Journalisten.

Journalistene har oppfattet at konsekvensene av bemanningsendringene ikke har vært oppe til reell drøfting i sentralstyret.

- Det er noe av bakgrunnen for at vi sender brev, for å bidra til en informert diskusjon, sier Halvorsen.

- Underlig påstand

Klubblederen har merket seg foreningspresidentens utsagn om at endringene «ikke skal få store konsekvenser for profilen ut mot leserne».

- En underlig påstand. Hvorfor settes denne prosessen i det hele tatt i gang hvis leserne ikke skal merke det?

Journalistene har sendt tre spørsmål til alle sentralstyremedlemmene:

Hva mener sentralstyret om faktagrunnlaget for organisasjonsendringene?

Hvilke undersøkelser har sentralstyret foretatt for å sjekke om faktagrunnlaget er korrekt?

Hva er sentralstyrets oppfatning av kvaliteten på omorganiseringsprosessen?

Foreningspresident Håkon Skard har hittil ikke besvart Journalistens henvendelser om saken torsdag.

Image-text:

Per Halvorsen er klubbleder for Norsk Journalistlag i Psykologtidsskriftet.

Foto: Morgane Fauconnier

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Knut Okkenhaug og Linda Vaeng Sæbbe bytter jobb. - Som klubbleder er jeg strålende fornøyd med å ha fått med to så dyktige, og ikke minst engasjerte folk på Nidaros-laget.
Journalisten 21.01.2022
Podkasten er ikke journalistikk, det er Forsvarets historie.
Journalisten 21.01.2022
Vi gir oss ikke, men vi blir foreløpig ikke skiftet ut med en tidligere innsatt som er veldig interessert i media og kultur.
Journalisten 21.01.2022
Videobildene blir gjort tilgjengelig for andre mediehus. NRK blir videoansvarlig for Nils Arne Eggens gravferd fra Orkdal kirke i Fannrem 28. januar. Trenerlegenden døde onsdag. Rosenborg-ikonet ble 80 år gammel.
Journalisten 21.01.2022
Kuttet lyden i under to minutter. Medienes redaksjonelle valg rundt terrordømte Anders Behring Breiviks prøveløslatelsessak har blitt grundig diskutert denne uka.
Journalisten 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt