AddToAny

Jordbruket bygget selv ned 18 870 dekar

Jordbrukets egen nedbygging av jordbruksareal på «bebygd område for landbruk», utgjorde 18 870 dekar i perioden 2004 - 2015. Det viser ny SSB-rapport. Seniorrådgiver Geir Inge Gundersen i SSB

Overraskelsen i landbruket var stor da det i 2017 kom fram at næringa selv stod for en betydelig del av matjord-nedbyggingen.

En fellesrapport fra SSB og Nibio viste den gang at 22 prosent av alle typer nedbygging i perioden 2004-2015 (totalen var på 97 600 dekar) var knyttet til landbruket selv.

Halvparten på landbrukseiendom

Statistisk sentralbyrå la sist uke fram en analyse som utdyper funnene som ble gjort i denne rapporten. I den nye analysen har SSB særlig sett på nedbygginger som kan knyttes til jordbruksproduksjon, og som kan betegnes som landbrukets egen nedbygging.

Det innbefatter både nedbygging av områder med bygninger og nedbygging av områder uten bygninger, og utgjør til sammen 18 870 dekar. Men næringas egen nedbygging kan fort

Gå til mediet

Flere saker fra Bondebladet

Det slaktes i overkant av 4 300 storfe i uke 16 og dekningsgraden er 100 prosent. Det slaktes i overkant av 20 200 gris som gir en dekningsgrad på 115 prosent. Overskudd på ca 2 600 gris.
Bondebladet 18.04.2024
Vårens vakreste eventyr står for døra. Snart skal bøndene i gang med årets våronn, som er en travel tid. Da er det viktig å tenke på skadeforebygging, spesielt når man arbeider i et av de mest ulykkesutsatte yrkene i landet. Her deler vi våre beste råd for hva du kan gjøre allerede nå for å sikre at våronna går mest mulig knirkefritt.
Bondebladet 18.04.2024
I årets jordbruksoppgjør kan det bli vedtatt å gå fra målpris til at Tine skal sette prisen på melk selv. Hva vil det gjøre med prisen?
Bondebladet 18.04.2024
Et annet flertall står klart dersom regjeringa snur, lover Torgeir Knag Fylkesnes. Han ber alle som er glad i norsk landbruk, om å mobilisere.
Bondebladet 18.04.2024
Demonstrasjonene i EU handler om at bøndene er usikre, tror Helle Huseby i Tine. Når klima- og nitrogenutslippene skal kuttes og selv ost har blitt fy-mat - er det da en framtid for dem?
Bondebladet 18.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt