AddToAny

Jihadister har skapt konflikt i Burkina Faso

Jihadister har skapt konflikt i Burkina Faso
De siste årene har et jihadistopprør ført til at Burkina Faso er i ferd med å bukke under. De militære styrkene er dårlig utstyrt, og til høsten er det valg i landet. - Vi kommer til å synke enda dypere, sier forsker.
For bare litt over fem år siden så tilværelsen lys ut for Burkina Faso. Landet, som fram til 1984 var kjent som Øvre Volta, var et yndet reisemål for velstående europeere.

I dag er det i ferd med å bukke under. Et jihadistopprør i nabolandet Mali har feid inn over grensen, og det har også nådd Niger og truer landene lenger sør. Over 1.650 sivile og soldater er drept siden 2015, ifølge den lokale observatørgruppen ODDH, men noen mener tallet er betydelig større.

Nesten en million flyktninger

Nesten en million mennesker er drevet på flukt, og ingen deler av landet regnes som trygge i vestlige regjeringers reiseråd. Landet er ett av de fattigste i verden, og arrene etter volden er mange.

- Kona mi ble drept i et angrep i Arbinda i desember og etterlot seg en to måneder gammel baby, sier 42 år gamle

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Minst 24.000 helsearbeidere er så langt koronasmittet i Sør-Afrika, det afrikanske landet som er hardest rammet av pandemien - og som nå opplever en dramatisk smitteutvikling.
Bistandsaktuelt 06.08.2020
Det sentralafrikanske landet tenker nytt for å stoppe pandemien.
Bistandsaktuelt 06.08.2020
MENINGER: Forrige uke lanserte India et nytt strategidokument for utdanningspolitikk. Forandring er sårt tiltrengt i et land der under halvparten av barna lærer seg å lese i løpet av fem år på skolen.
Bistandsaktuelt 06.08.2020
Krisehjelpen ankommer Libanon * CEPI-partner med lovende resultater * Bolsonaro beordres til å bedre urfolks beskyttelse mot koronavirus
Bistandsaktuelt 06.08.2020
Stig Traavik er ansatt som ny avdelingsdirektør i Avdeling for klima, energi og miljø i Norad.
Bistandsaktuelt 05.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt