AddToAny

- Jeg var ganske kritisk til Innafor, men nå er jeg forbannet

- Jeg var ganske kritisk til Innafor, men nå er jeg forbannet
NRKs dokumentarserie Innafor ble gjenstand for debatt i Kringkastingsrådet i dag. Bakgrunnen er kritikken som har kommet av programmet, og særlig i kjølvannet av episoden som handler om intimkirurgi.
Susannah Bush Eide, som har skrevet en kritisk kommentar om programmet i Aftenposten, var på plass for å innlede debatten

- Programmet blir en romantisk tragedie som bedrar og villeder seeren på grunn av et manglende skråblikk. Det er farlig å være upresis i dette feltet, og det gjennomskues i den økte interessen for plastisk kirurgi og salg av kropp. Innafor er et godt initiativ med uheldige følger, som dermed og dessverre pisker hardt mot seg selv, og sin egen hensikt, skriver hun i sin kommentar.

Redaksjonssjef Morten Møller Warmedal i NRK avviste kritikken mot Innafor. Han mener de har lykkes både med å nå en målgruppe NRK ikke vanligvis når med kritisk journalistikk og med å skape debatt om viktig tematikk.

Han viste også flere klipp fra programmet for å vise at programmet har hatt en kritisk slagside mot intimkirurgi.

Det fikk nestleder Kjersti Thorbjørnsrud til å fyre seg opp.

- Jeg var i utgangspunktet ganske kritisk til dette programmet, ikke minst fordi jeg har barn i målgruppen, men nå er jeg forbannet, fordi vi får et forsvar fra NRK som blir veldig ensidig. Hvis vi skal se klipp fra programmet må vi vise hva folk har klaget på. Dette nærmer seg manipulering av rådet, sier hun.

Kringkastingsrådets nestleder er særlig kritisk til programleder Emma Clares rolle i programmet.

- Det NRK tar altfor lett på er rollen til programlederen. Jeg blir bekymret når jeg hører at denne personlige programledertypene er den nye kritiske journalistikken, det er noe av det som gjør programmet problematisk, sier Thorbjørnsrud.

Møller Warmedal avviser at han har forsøkt å manipulere rådet.

- Da jeg valgte å vise de tre klippene hadde jeg ingen manipulatorisk hensikt. Jeg ville vise at vi har mange andre stemmer, sånn at det er en balansert fremstilling.

Men Kringkastingsrådet var langt fra samstemte i kritikken. K-rådsmedlem Filip Rygg sier han i all hovedsak lyst til å gi mye honnør til NRK for satsingen.

- Dette er et av de vanskeligste programmene vi har tatt stilling til noen gang. Jeg synes det var et fantastisk godt program, men hadde jeg hatt døtre i målgruppen, ville jeg gjort mitt for at de ikke skulle ha sett det, svarer Elin Ørjasæter.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tok programmet i forsvar i sin replikk.

- Det er ikke veldig lett å diskutere for eller mot, for dette er en veldig subjektiv oppfatning av et program. Jeg tror den typen fortellerform, som Kjersti Thorbjørnsrud synes er en stor fare - og man kan selvsagt falle i en grøft - er noe av det beste og mest nyskapende vi gjør. Jeg forstår at det skaper sterke sympatier og sterke antipatier, sier han.

Foto: Snorre Tønset.

Nestleder i Kringkastingsrådet mener Innafor er langt utenfor.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

PR-byrået sier de vil offentliggjøre kundelisten til den nye statsrådsvikaren raskt.
Kampanje 24.05.2020
- Etter en dump i radiolytting i midten av mars har radiolyttingen økt, skriver Knut-Arne Futsæter i Kantar.
Kampanje 22.05.2020
TV 2 bryter inn i Mills-reklame i ny utgave av «Reklamepause i reklamepausen».
Kampanje 22.05.2020
Anja Palmer Skagestad forlater Schibsted etter åtte år i mediehuset.
Kampanje 22.05.2020
Byråleder Herman Mueller Stormyr tror de skal komme seg trygt gjennom koronakrisen.
Kampanje 22.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt