AddToAny

- Jeg lever etter prinsippet «man tar ikke med seg jobben hjem», så hodet tenker jobb når jobb begynner

Hien Phan mener alle mennesker har en hjertesak. I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som er tett på mediebransjen. Her kan du lese flereMorgenrutinen.
Hien Phan er journalist i Dagsavisen.

- Kaffe eller te?

- Svart te med melk.

- Hva har du på nattbordet?

- Jerntabletter, mobilen min, leppepomade, og en vekkerklokke. Den går alltid noen minutter for fort uansett hvor mye jeg prøver å rette opp på den.

- Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

- Jeg lever etter prinsippet «man tar ikke med seg jobben hjem», så hodet tenker jobb når jobb begynner, klokken ni. Som oftest sjekker jeg sosiale medier først, særlig Twitter, ellers er det Østlandets Blad, VG, Aftenposten, NRK Oslo og Viken og alt jeg rekker før jeg skal ut av døren.

- Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

- «Norge vant - Eurovision kommer til Telenor arena neste år».

- Hva er ditt beste tips for å finne gode saker?

- Lytt til alt vennene dine har å si. Alle har sin egen hjertesak, som de har blitt en slags ekspert på. De kan gi deg tipsene du aldri har tenkt på!

- Hva er den tynneste saken du noen gang har laget, og hvorfor ble den likevel publisert?

- I førsteåret på journalistutdanningen på Oslo Met, skulle jeg skrive en sak om at Amnesty Oslo Met hadde arrangert et skriveverksted, men ingen møtte opp til det. Jeg endte opp med å ta bilde av noen kort og klementiner, og skrev om at det var dårlig oppmøte på skriveverkstedet. Den ble publisert fordi jeg trengte å få skrevet saker og få de godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Var litt desperat.

- Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt, og hvorfor?

- Kanskje Erling Haaland? Han er kjent for å snakke veldig «tørt» i intervjuene sine og svarer veldig kort. Jeg synes det egentlig er litt komisk og en gøy utfordring å ta. Kan jeg få ham til å snakke mer enn sportsjournalistene kan, og kanskje til og med åpne opp litt?

- Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

- At jeg er nysgjerrig av natur. Jeg like å stille hvorfor-spørsmål, og komme bak de personlige historiene bak en sak. Jeg tror og håper at interessen for menneskene bidrar til å skape mer tillit mellom journalist og publikum.

- Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

- Det har ikke skjedd ennå.

- Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

- Historien til en mann som lå død i leiligheten sin i ni år før politiet fant ham, fra NRK. Det er en hel livshistorie bak denne mannen som alle hadde glemt, og jeg liker hvordan de har klart å sy en historie sammen ut fra det lille de vet om han.

- Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

- Generelt vil jeg si at det å nå unge lesere har størst forbedringspotensiale. Spesielt i tyngre saker som har vart over tid, for eksempel brexit, som begynte da de unge var for unge til å huske eller forstå den. Jeg tror mediene har godt av at unge får forklart alt, også de kompliserte saksforholdene, slik at de er enda bedre rustet til å delta i demokratiet som en informert medborger.

- Hva kan journalister og mediehus gjøre for å bedre tilliten til de redaksjonelle mediene?

- Være åpen og transparent om hvordan vi jobber og hvilke metoder vi bruker, både når det gjelder kilder og dokumentasjoner.

- Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

- Bildet Christian Eriksen la ut på Instagram fra sykesengen på Rikshospitalet etter hjertestansen hans.

- Når logger du av for kvelden?

- Litt over midnatt, jeg må få sett gårsdagens koronatall først.

Image-text:

Hien Phan har studert journalistikk ved Oslo Met og jobber i Dagsavisen.

Foto: Privat

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Avverget søksmål. Nettgiganten Twitter har inngått et forlik som avverger et gruppesøksmål fra investorer som mente seg villedet. Summen på forliket er 809 millioner dollar, som tilsvarer drøyt 8 milliarder kroner.
Journalisten 20.09.2021
Følger opp undersøkelse som ble gjort for ti år siden. Redaksjonelle medarbeidere som var med i dekningen av terrorhandlingene for ti år siden får i dag tilsendt en ny undersøkelse fra Norsk Journalistlag (NJ).
Journalisten 20.09.2021
Begynner i Sunnmørsposten etter sesongen. Aalesund-keeper Andreas Lie (34) gir seg med fotball etter sesongen. Da går han i gang med jobben som sportsjournalist i Sunnmørsposten. Lie begynner i Sunnmørsposten etter sesongen.
Journalisten 20.09.2021
- Hadde hele tiden en plan om å dra tilbake. NRK-korrespondent Yama Wolasmal var i den afghanske hovedstaden Kabul da byen og landet ble overtatt av Taliban i august.
Journalisten 20.09.2021
- Dette er helt klart en drømmejobb for meg. Madeleine Liereng (28) er nå fast ansatt som produsent for Dagbladet TVs kjendissatsing Rød Løper, skriver Aller Media i en pressemelding. - Dette er helt klart en drømmejobb for meg.
Journalisten 20.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt