AddToAny

- Jeg fikk hjertestans og pacemaker

- Jeg fikk hjertestans og pacemaker
- Da hjertet mitt sluttet å slå, ble det satt i gang hjerte- og lungeredning. Da det ikke hjalp, fikk jeg noen runder med hjertestarteren, og hjertet begynte å slå igjen. Så her er jeg - nå med pacemaker, skriver den muntre hjertepasienten.
Det var lørdag kveld, og det var fullt av folk ved legevakta i Trondheim. Jeg hadde trukket lapp nummer 57. For noen minutter siden hadde 35 blitt ropt opp, så det var mye som tydet på at dette ville ta tid.

En eldre mann som blødde neseblod, satt med en diger papirrull på fanget og en bøtte på gulvet mens kona prøvde å trøste ham så godt hun kunne.

Et sted i nærheten gikk et helikopter inn for landing, og av erfaring visste jeg at nå kunne det bli enda mer venting, for legene pleide å bli tilkalt ved akutte tilfeller. Jeg håpet i alle fall å slippe til før nattklubbene stengte og de som hadde fått glass knust i ansiktet begynte å strømme på.

Et par timer, og så er det ikke så mye som en kopp kaffe å få.

Rett foran meg, på venteværelse, satt en asiatisk familie bestående av mor, far og ei jente på 4 - 5 år. Den lille jenta hadde langt mørkt hår, brune øyne og et smil som kunne få den mest sindige trønder til å smelte.

Etter det jeg fikk med meg, så hadde hun syklet seg av. Hun hadde en stor plasterlapp rett over det ene øyet.

- Dette kan ta tid, sa kona til han som blødde neseblod.

- Ja, det ser slik ut. Har dere vært her lenge? spurte jeg.

- Et par timer, og så er det ikke så mye som en kopp kaffe å få, svarte hun.

- Det skal jeg fikse, svarte jeg. Borte i gangen hadde jeg sett at det sto en kaffeautomat, og etter litt plunder kom jeg tilbake med en rykende varm kopp kaffe og en sjokolade som jeg ga til damen. Og hun reagerte som om hun hadde vunnet i lotto.

Jeg skulle ha visst litt mer om hvordan man takler ufrivillig vannlating.

Jeg hadde egentlig automatfobi, og en gang på Oppdal tabbet jeg meg skikkelig ut. Det var en telefonautomat inne på kafeen, så jeg la på penger og slo et nummer, men hørte ikke en lyd. Etter tre mislykkede forsøk så jeg en mann reise seg. Han kom bort til meg, og med et lurt smil om munnen sa han:

- Det der trur æ itj går gitt, og så oppdaget jeg hva jeg holdt på med.

Rett ved telefonen var det en kroneautomat fra redningsselskapet, og je

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- I 2009 hadde vi 290 intensivplasser i Norge. 13. mars 2020 hadde vi 250 intensivsenger. Hvorfor synes myndighetene at det er greit at tjenestene mister intensivsykepleiere i større grad enn de klarer å rekruttere? spør Paula Lykke.
Sykepleien 14.04.2021
Regjeringens koronakommisjon skal ha snakket med 34 sentrale personer, men ikke med ledelsen fra tre av landets fire regionale helseforetak. - Oppsiktsvekkende, synes NSF-lederen.
Sykepleien 14.04.2021
Koronakommisjonen mener at myndighetene tok for lite hensyn til kommunene, blant annet i fordelingen av smittevernutstyr. Se kommisjonens konklusjoner her.
Sykepleien 14.04.2021
Bruken av Astrazeneca-vaksinen blir ikke gjenopptatt i Danmark, bekrefter myndighetene i landet.
Sykepleien 14.04.2021
Helsepolitisk barometer 2021 er nok en bekreftelse på at velfungerende helsetjenester er viktig for folk flest, og at den menige kvinne og mann mener sykepleierne fortjener høyere lønn.
Sykepleien 13.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt