AddToAny

- Jeg er veldig opptatt av at man må se på hva som skjer i opptaket av nye partnere

Sverre Tyrhaug tror advokatbransjen er i ferd med å knekke kvinnekoden.
- Det er viktig at det ikke blir malt et for myteomspunnet bilde av forretningsadvokatbransjen. Det må vi ta litt av skylda for selv. Vi må bli enda flinkere til å fortelle om hvordan vi jobber med dette, hvem vi er og hva vi er opptatt av. Vi må tiltrekke oss de beste folka, og da må vi være attraktive for alle uavhengig av kjønn, legning, etnisitet, sosioøkonomiske bakgrunn og de øvrige elementene der, sier Sverre Tyrhaug, managing partner i Thommessen til Advokatbladet.

Onsdag morgen deltok han i topplederdebatten om kvinnelig ledelse under Arendalsuka, og ble stilt til veggs på hvorfor advokatbransjen fremdeles kommer til kort når det gjelder kjønnsbalanse i partnerskapet.

- Vi må speilet det samfunnet vi er en del av. Består vi bare av folk som er for like, kan det også være farlig. Det er interessant å snakke om hva som faktisk er moderne lederskap, og vikti

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

«Avhengighet er en sykdom på linje med kreft, og i noen tilfeller like alvorlig. Hvor tok menneskerettighetene veien da myndighetene organiserte helsetilbudet til rusavhengige», spør advokatfullmektig Synne Bernhardt i dette innlegget.
Advokatbladet 03.10.2022
Innebærer tariffavtalens regulering om at spisepausen er til arbeidstakers «frie disposisjon» en rett til å forlate apoteket? Nei, fastslo Arbeidsretten.
Advokatbladet 03.10.2022
I en kjennelse i en barnefordelingssak skrev dommerne at advokat Erik Bryn Tvedt hadde belastet motparten med en anke som han måtte forstå var åpenbart uholdbar.
Advokatbladet 03.10.2022
Kalte kvinne som har skiftet kjønn blant annet for «pervers mannegris». Terskelen for straff er lik for alle grupper som er vernet etter straffeloven § 185, mener Høyesterett. - Domfelte er skuffet, sier advokat Jon Wessel-Aas.
Advokatbladet 30.09.2022
Reaksjonen kommer etter at retten besluttet delvis lukkede dører på bakgrunn av én nettavis' dekning av en straffesak, hvor tiltalte ble omtalt med fornavn og alder.
Advokatbladet 30.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt