AddToAny

Inspirert av vikingtiden: - Et design som har skapt oppmerksomhet

Inspirert av vikingtiden: - Et design som har skapt oppmerksomhet
- Riktig design har vært helt sentralt for å vekke oppmerksomhet og å skape prøving, sier daglig leder i Rygr Brygghùs, Sune Parker.
Rygr Brygghus er et lokalt bryggeri på Jæren som åpnet sine kraner i 2018. De har fått et godt fotfeste hjemme i Rogaland. I mai ble merkevaren introdusert på Østlandet med en umiddelbar respons fra målgruppen.

-Det er helt vilt, i både dagligvarebutikkene og på polet er produktene blåst vekk og vi er nå skåltomme på lager for spesialølet vårt. Nå produserer vi for full kapasitet og alle våre 18 gjæringstanker er nå fylt til randen og i disse dager forberedes ny intens tapping, forteller daglig leder i Rygr Brygghùs, Sune Parker.

Bryggerisjefen mener designkonseptet, utviklet av Frank reklamebyrået, skal ha store deler av æren for at produktet har vekket oppmerksomhet.

- Vi vet fra responsen her i Rogaland at vi har et bra øl. Men i Oslo er konkurransen større og i et marked hvor enhver form for emosjonell kommunikasjon er forbudt, er det klart at det er krevende å stå ut i støyen i hyllene. Riktig design har vært helt sentralt for å vekke oppmerksomhet og å skape prøving, sier bryggerisjefen.

Inspirert av vikingetiden

Daglig leder i Frank, Oscar Michaelsen, forteller at de lot seg inspirere av viktingtiden da de arbeidet med produktenes design.

- Når bryggeriet ligger på Jæren med sin stolte historie fra Vikingetiden, var det bare naturlig at vi tenkte på dette som et utgangspunkt for utvikling av navn, identitet og designkonsept. Utfordringen var bare at temaet har vært tolket så mange ganger før og er fulle av klisjeer, brukt av alle mulige merkevarer på tvers av mange ulike kategorier, sier Michaelsen.

- Rygr'ene var absolutt ikke så blodtørstige som mange vil ha det til. De hadde nok en viss utreisetrang og kunne nok sloss også. Men de var først og fremst dyktige håndverkere og korndyrkere. De hadde dog et fargerikt og enkelt grafisk formspråk på skjoldene sine, som vi synes var spennende. Dette valgte vi som utgangspunkt for utvikling av et designkonsept for Rygr, fortsetter han.

Image-text:

Fornøyd bryggerisjef:

Daglig leder i Rygr Brygghùs, Sune Parker, er godt fornøyd med konseptdesignet utviklet av reklamebyrået Frank, for deres produkter. - I et marked hvor enhver form for emosjonell kommunikasjon er forbudt, er det klart at det er krevende å stå ut i støyen i hyllene, sier han.

Designkonseptet:

Frank har utviklet designkonseptet for Rygr Brygghùs.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet, og at noen vil bli sinte, sier helseminister Bent Høie.
Kampanje 07.08.2020
Skal håndtere PR og media for elbilmerket i Norge.
Kampanje 07.08.2020
Har jobbet i Gambit de tre siste årene.
Kampanje 07.08.2020
Utendørsselskapet tapte seks millioner kroner i fjor.
Kampanje 07.08.2020
- Å beskrive en gruppe mennesker født mellom 1997 og 2015 med de samme kjennetegnene, er i beste fall latskap, skriver Even Ødegård i Inevo.
Kampanje 07.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt