AddToAny

Ingen omstillingsmidler til Nesna

Fylkeskommunen meldte inn at de fulgte med på situasjonen i Nesna, men at de ikke så behov for midler for 2020, ifølge kommunalminister Monica Mæland.
«Nordland fylkeskommune har ikke meldt inn konkrete behov for omstillingsmidler til kommunene Nesna og Alstadhaug i forbindelse med statsbudsjettet for 2020. Departementet har heller ikke mottatt søknad om ekstraordinære statlige omstillingsmidler», skriver kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Det er Senterpartiets Kari Anne Bøkestad Andreassen som har sendt et skriftlig spørsmål i Stortinget der hun spør «Hvor store omstillingsmidler må staten utbetale til Nesna når Nord universitet legger ned sin virksomhet der, og vil også Alstahaug være berettiget omstillingsmidler?»

Svaret fra Mæland er foreløpig 0 kroner.

Staten kan gi omstillingsmidler til kommuner ved akutte endringer i arbeidsmarkedet. For eksempel har Andøy kommune blitt lovet 95 millioner kroner og fått utbetalt 60 millioner av dette over flere år.

Men staten gir ikke automatisk omstillingsmidler til en kommune, først må fylkeskommunene prioritere hvem som trenger hva, og så kan fylket én gang i året spille inn til departementet.

«Fylkeskommunen meldte inn at de fulgte med på situasjonen i Nesna, men at de ikke så behov for midler for 2020», skriver Mæland.

Vedtaket om å legge ned lærerutdanningen på Nord universitets campus på Nesna ble fattet i slutten av juni, etter at Nordland hadde sendt inn ønskene til statsbudsjettet for 2020. Neste mulighet er statsbudsjettet for 2021.

Image-text:

Ordfører Hanne Davidsen i Nesna kommune er selv ansatt ved Nord universitet. - Det er veldig krevende. Vi har familie som bor og jobber her. Enten må vi dele oss, eller så må vi flytte alle sammen, sier hun. Foto: Hans Petter Sørensen

Extra-info:

Nord universitet:

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Det vi har lært av koronakrisen, kan vi bruke i møtet med klimakrisen, mener rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.
Forskerforum 05.07.2020
Midnattssola og sommerlyset i Nord-Norge gir ro i sjela og nesten overnaturlige opplevelser, sier Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli.
Forskerforum 03.07.2020
Museumsdirektør Håkon Glørstad hører alt for ofte at folk beskjemmet innrømmer at de har bodd et sted i årevis, men aldri besøkt de lokale attraksjonene.
Forskerforum 03.07.2020
- Jeg har sett hvor viktig det er at demokratiet fungerer godt i en krise, sier utdanningspolitiker på Stortinget Nina Sandberg (Ap).
Forskerforum 03.07.2020
Hva ville Forskningsrådsdirektør John-Arne Røttingen gjort om han var forskningsminister? Listen er lang, men planen er enkel.
Forskerforum 03.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt