Bondebladet
02.06.2020
I kronikken «Høy pris for billig kjøtt» i Klassekampen 27. mai forsøker to forskere ved Senter for Miljø og utvikling (SUM) ved Universitetet i Oslo å gi moderne industrialisert matproduksjon skylda for utbruddet av covid-19.
I kronikken Høy pris for billig kjøtt i Klassekampen 27. mai forsøker to forskere ved Senter for Miljø og utvikling (SUM) ved Universitetet i Oslo å gi moderne industrialisert matproduksjon skylda for utbruddet av Covid-19. De samler sammen en rekke mer eller mindre relaterte problemstillinger rundt matproduksjon, fra soya, dyrevelferd og medisinbruk til globalisering og organisering av ansatte ved amerikanske slakterier. De mener pandemier som den vi står i nå, er en kostnad ved metoden vi produserer mat på i dag.
Les merLa oss ta det helt åpenbare først; Covid-19 hoppet sannsynligvis mellom artsbarrierer på et kinesisk våtmarked, fra flaggermus, via beltedyr til mennesker. I tillegg til at kineserne spiser kjøttet fra beltedyr brukes skjellene ders i alternativ kinesisk medisin, og om noe burde altså dette utbruddet legges til kostnadene vi har ved at det fortsatt finnes folk som tror på alternativ medisin. For