AddToAny

Ikke glem å måle reformens innvirkning på likestilling og mangfold

Komitéen for kjønnsbalanse og mangfold i forskningen etterlyser flere punkter i evalueringen av strukturreformen.
Regjeringens gevinstrealiseringsplan for å måle strukturreformens resultater må ikke bli en plan som kun måler det vi ønsker å måle. Flere indikatorer må inn.

I vår ba Kunnskapsdepartementet 8 universiteter og høgskoler om måltall til indikatorer som er beskrevet i en gevinstrealiseringsplan som skal følge opp strukturreformen i universitets- og høgskolesektoren (UH-sektoren). Hensikten med planen er å tydeliggjøre målene regjeringen satte for strukturreformen, og få frem resultatene.

Kan omstilling være en mulighet for å bygge strukturer og kultur i UH-sektoren som kan fremme likestilling og mangfold? Curt Rice og Heidi Holt Zachariassen Komitéleder og seniorrådgiver

Indikatorene for målingen handler om kvalitet på forskning og utdanning, sterke fagmiljøer, tilgang til utdanning og kompetanse over hele landet, verdensledende fagmiljøer og effektiv ressursbruk. Det er positivt at reformen følges opp på dette, men vi savner aktørperspektivet. Vi må kunne få vite hvordan det har gått med bemanning

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvilke ordninger har vi som skal sikre norsk språk i høyere utdanning? Det er flere, skriver administrerende direktør i Kopinor, Yngve Slettholm.
Khrono 25.02.2020
NTNU, Universitetet i Oslo og i Tromsø og Bergen bruker 600 millioner kroner på IT-utstyr i året. En ny avtale kan føre til at brukt utstyr får nytt liv.
Khrono 25.02.2020
Britiske universiteter bruker taushetserklæringer for å sørge for at studenter holder kjeft om seksuell trakassering, mobbing og dårlig undervisning.
Khrono 25.02.2020
Vi har tiltak for å få fleire kvinner inn i mannsdominerte yrke. Men det saknast eit omsyn for å unngå stereotypiar om og kjønnskeiv rekruttering til kvinnedominerte fag og yrke.
Khrono 25.02.2020
I Norge krever det vanligvis mye å bli ekspert på noe. Unntaket er innvandringspolitikk. Vi trenger at flere kunnskapsrike folk er aktive her, sa Ketil Raknes, på rasismedebatt ved Universitetet i Oslo nylig.
Khrono 25.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt