AddToAny

Ikea Norge avslutter samarbeidet med Geelmuyden Kiese

Ikea Norge avslutter samarbeidet med Geelmuyden Kiese
Under en uke etter at LO avsluttet sitt GK-samarbeid velger nå møbelgiganten å gjøre det samme.
Avgjørelsen kommer i kjølevannet av Hans Geelmuydens uttalelser i mangfoldsdebatten. DNomtalte Ikea-avgjørelsen først.

Ikea er den andre kunden som avslutter sitt GK-samarbeid på under en uke. Forrige torsdag valgte også LO å droppe deres samarbeid med PR-byrået.

- Uakseptabelt

Kampanjesnakket forrige uke med flere av GKs kunder som reagerte sterkt på uttalsene til Hans Geelmuyden.

- IKEA ser på mangfold og inkludering som det eneste rette. Dette ligger dypt rotfestet i verdiene våre og måten vi jobber på. Den type uttalelser Hans Geelmuyden har kommet med, er uakseptabelt og ikke forenelig med våre verdier. Vi har samarbeidet med GK i mange år og er naturligvis i dialog med dem om dette, sa kommunikasjonssjef i Ikea Norge, Helene Løken, til Kampanje.

«Ekstremist»-kommentar

Det var i Kampanjetidligere denne måneden at GK-toppen sa at «kebabnorsk er ikke godt nok i GK», noe som fikk kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf til å reagere. Geelmuyden og Ashraf diskuterte videre på sistnevntes Facebook-side hvor Geelmuyden etterhvert skrev:

- Du fremstår som en autoritær ekstremist, og vil aldri lykkes med å sette munnkurv på meg. Lær deg vestlige verdier, og ikke misbruk dem.

Nå sier Ikeas kommunikasjonssjef til DN at Geelmuydens uttalelser er en medvirkende årsak til at de nå avslutter samarbeidet.

- Verden og varehandelen er også i endring, og derfor avslutter vi samarbeidet nå. Samtidig vil jeg presisere at vi har hatt et godt samarbeid med GK, sier Løken til DN.

GK: - Ba om unnskyldning

Tidligere i dag publiserte Hans Geelmuyden et innleggpå GKs hjemmeside. Der forteller Geelmuyden at han selv ringte Ashraf for å unnskylde for kommentaren han skrev på Facebook.

- Ashraf aksepterte beklagelsen, og svarte at vi hadde spissformulert oss begge to. Vi ble enige om å rette blikket fremover, og møtes over en kopp kaffe i august, skrev Geelmuyden.

GK-sjefen har lenge vært klar på at han ønsker å legge Facebook-feiden bak seg.

- Jeg vil gjerne røyke fredspipe for å få dette over i en konstruktiv samtale. Jeg tror Norge er mer segregert enn vi liker å anta, og det må vi gjøre noe med. Vi lever sammen på denne planeten, la oss finne en vei sammen og da må vi også finne en måte å snakke sammen på, sa Geelmuyden til Kampanjeforrige uke.

Image-text:

Mister også Ikea:

Ikea Norge har valgt å avslutte sitt samarbeid med Geelmuyden Kiese. Det er andre kunden PR-byrået mister på kort tid etter at LO avsluttet sitt GK-samarbeid forrige torsdag. Foto: Eivor Eriksen

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Tar oppfordringen fra Volkswagen globalt og stanser all annonsering på Facebook ut juli.
Kampanje 03.07.2020
- Jeg ser ofte hvordan «blikket» til mediebransjen er påvirket av farge og fordommer, skriver regissør Ida Thurmann-Moe i Tangrystan.
Kampanje 03.07.2020
Konkurransen sendes på TV i over 130 land.
Kampanje 03.07.2020
- Mangfold er tyngre å jobbe med fordi felles referanser er færre, uenighetene flere og dynamikken seigere, skriver Aris Theophilakis.
Kampanje 03.07.2020
- Riktig design har vært helt sentralt for å vekke oppmerksomhet og å skape prøving, sier daglig leder i Rygr Brygghùs, Sune Parker.
Kampanje 03.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt