AddToAny

Hyller NRKs «glimrende» nye humordrama: - En milepæl

Hyller NRKs «glimrende» nye humordrama: - En milepæl
TV-anmelderne triller terningkast fem og seks for premiereklare «Norsk-ish».
I forrige uke skrev Kampanje om at NRKs nye humordrama-satsing «Norsk-ish» er nominert til den prestisjetunge TV-prisen Prix Europa. Nominasjonen er i kategorien beste europeiske TV-program om kulturelt mangfold.

- Jeg kan ikke huske sist vi var nominert i den kategorien, så det er utrolig gøy at vi er det. Det finnes mange skarpe prosjekter i Europa om den tematikken, så det er gøy å være nominert. Norsk-ish er blitt et veldig godt prosjekt, så vi gleder oss til å vise det til publikum, sa NRKs dramasjef Ivar Køhn da til Kampanje.

Sett i lys av nominasjonen, er det kanskje ikke overasskende at serien - som har premiere på NRK1 i kveld 21.35 - roses opp i skyene av TV-anmelderne.

Dagsavisen: - Levende drama

Dagsavisens TV-anmelder Reidar Spigseth kaller serien «en milepæl i norsk drama».

- Serien er et strålende eksempel på hvor lurt det er for norsk TV- og filmbransje å faktisk slippe til nye folk fra forskjellige bakgrunner, akkurat de historiefortellerne som bransjens ledere har sagt at de har lett etter veldig, veldig lenge, men som er så fryktelig vanskelig å finne, skriver Spigseth.

TV-anmelderen mener «Norsk-ish» først og fremst er et vellaget og opplagt humoristisk drama, hvor humoren er «frisk og respektløs i formen», og at skuespillerne sørger for å gjøre dramaet levende.

- Når karakterer og situasjoner morer og irriterer som de gjør, er det fordi de er troverdige og engasjerende, mener han.

Dagbladet gir terningkast seks

Dagbladets TV-anmelder Hannah Bull Thorvik skryter av at serien har samlet et skuespillerensemble med mange nye ansikter - og kaller skuespillet glimrende.

- Serien gjør også klokt i å ikke prøve å være så viktig og grandios, som ofte virker mot sin hensikt. En «less is more»-filosofi på manussiden kler historiene. Det skal mye til å være så musikalsk i sin omgang med så vanskelig tematikk, men det fikser «Norsk-ish» på uforskammet godt vis, skriver Bull Thorvik.

Hun triller terningkast seks, og avslutter anmeldelsen med å ønske seg en andre sesong av serien.

Til Kampanje har de to serieskaperne Bahareh Badavi og Melike LeblebicioÄlu røpet at de ikke føler seg helt ferdigmed «Norsk-ish»-universet, og at de håper publikum kommer til å ønske seg mer.

- Enn så lenge gleder vi oss bare til å få sesong en ut, og se hvordan den blir tatt imot av det norske folk, sa Badavi.

Image-text:

Premiereklar serie:

Nasrin Khusrawi (til høyre), Ravdeep Singh Bajwa og Selda Ekiz spiller hovedrollene i «Norsk-ish», NRKs nye humordrama-satsing. Nå roses serien - som allerede er nominert til en prestisjetung pris - av TV-anmelderne før premieren. Foto: NRK

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Færre velgere i spill kan ha sendt TV-tallene nedover.
Kampanje 24.10.2020
PR-veteran Wenche Halsen skal lede et nytt nasjonalt kompetansesenter for et aldersvennlig Norge i Ålesund.
Kampanje 23.10.2020
- Vi har jobbet lenge med Sparebank 1, men sjelden har det vært gått så grundig til verks som i arbeidet med Bedriftsløftet, sier rådgiver i Kitchen.
Kampanje 23.10.2020
- For meg var det viktig å bli en del av et ungt selskap i sterk utvikling, sier Øystein Teslo som går til Joymo.
Kampanje 23.10.2020
Nå har TV 2 allerede spilt inn ny sesong.
Kampanje 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt