AddToAny

Hvorfor er det så viktig med en god start i ny jobb?

Arbeidsgivere bruker ofte store ressurser på rekruttering av nye medarbeidere, men mange mangler en helhetlig strategi for hvordan de skal gi sine nye medarbeidere god oppfølging i starten, skriver Ingvild Sagberg i boken «Ny jobb».
Det er lett å tenke at en ansettelsesprosess er fullført når den best egnede personen har takket ja til stillingen, og arbeidskontrakten er signert. Men egentlig har prosessen bare så vidt begynt. Det er først når den nye medarbeideren begynner i jobben at man finner ut hvor godt han eller hun fungerer i denne virksomheten.

Det foregår en gjensidig utprøvingsprosess i starten av et arbeidsforhold, der mulighetene er store til å gjøre ansettelsen vellykket. En god start gjør en stor forskjell. Og hvor god starten blir, kan virksomheten i stor grad påvirke. I denne boka skal det handle om hvorfor starten er viktig - og hvordan man kan gjøre den god.

Arbeidsgivere bruker ofte store ressurser på rekruttering av nye medarbeidere, men mange mangler en helhetlig strategi for hvordan de skal gi sine nye medarbeidere god oppfølging i starten.

God introduksjon av nyansatte gir mange fordeler, og en bevisst strategi for dette arbeidet kan redusere uønsket gjennomtrekk og gi trygge, produktive og fornøyde medarbeidere som raskt mestrer nye utfordringer. En nyansatt er en stor mulighet - for en mottagelig organisasjon.

En god introduksjon av nyansatte

Man kan hevde at en nyansatt finner seg til rette etter hvert uansett - det vil «gå seg til» av seg selv. Mye går seg til av seg selv, og i beste fall går det meste rimelig greit for de aller fleste. Men - er det noen grunn til å være tilfreds med greit når man har lagt ned tid og ressurser i å få rekruttert den aller beste kandidaten til jobben?

Å erstatte en medarbeider kan koste virksomheten så mye som to årslønner (Henriksen, 2014). God oppfølging av nyansatte er en strategi for å få organisasjonen og menneskene i den til å fungere best mulig og unngå at gode medarbeidere forsvinner ut av feil årsaker. I et arbeidsliv preget av økende mobilitet er det viktigere enn noensinne.

En organisasjon som er god til å ta imot nyansatte, har en stor styrke i dagens arbeidsliv og et fortrinn i møte med framtiden.

Det finnes så langt ingen omfattende undersøkelser av hvordan norske bedrifter håndterer introduksjon av nyansatte. Det er antagelig stor variasjon på dette området og svært ulikt hvor mye vekt som blir lagt på denne delen av personalarbeidet.

I noen organisasjoner er man allerede svært gode til å ta imot nyansatte. Andre steder råder den oppfatningen at man g

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Psykolog og friluftselsker Johanne Refseth er blant de ni nominerte til prisen Årets villmarking. Frem til mandag 24. februar er det mulig å stemme på kandidatene på Facebook.
Psykologisk.no 18.02.2020
- Epilepsi er en funksjonsforstyrrelse i et lite område av hjernen. Hvordan anfallene ytrer seg, gir et speilbilde av hjerneområdet som er rammet, sier bokaktuelle Karl Otto Nakken og Mia Tuft.
Psykologisk.no 16.02.2020
«Fag i forandring» er tema for årets Agoraseminar torsdag 19. mars. - Vi har lyst til å utforske hva vi skal tenke om psykologrollen, i en tid der det skjer mye forandring, sier Beate Nordby Schwensen i Agora-komiteen.
Psykologisk.no 14.02.2020
Jeg kan huske det eksakte øyeblikket da jeg oppdaget Facebook. Da fikk jeg en digital persona som åpnet for flexing, skriver Eirik Hørthe.
Psykologisk.no 13.02.2020
Anders B. Werp, tidligere stortingsrepresentant for Høyre og ordfører i Øvre Eiker, blir Modum Bads nye administrerende direktør. Han tiltrer mandag 4. mai.
Psykologisk.no 13.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt