AddToAny

Hvordan finne nåla i høystakken?

Hvordan finne nåla i høystakken?
Jeg har fått i oppdrag å finne nåla i høystakken! For å være presis så er det riktignok arbeidsplassen min, Norsk Institutt for Naturforsking (NINA), som har fått det i oppdrag.
Eller, for å være enda mer presis, så er det ikke en nål vi skal finne, men nye, fremmede arter, og det er ikke en høystakk vi skal lete i, men hele Norge. Det gjør det ikke akkurat lettere.

Vi skal finne ut hvordan vi raskt kan oppdage når nye arter er i ferd med å etablere seg ute i norsk natur. Altså skal vi finne arter vi ikke vet at finnes i norsk natur, mens de ennå kun finnes noen få steder og i lavt antall. Strengt tatt tror jeg det er enklere å finne nåla i høystakken (da kan man jo bare bruke metalldetektor).

For det kommer masse rart til landet vårt hver eneste dag! Hundrevis av folk kommer hjem fra sydenferie eller backpacking i Sørøst-Asia, tusenvis av kontainere transporteres inn i landet med trailer, lasteskip, godstog eller fly. Med både folk og varer kan det komme blindpassasjerer. I spore

Les mer

Flere saker fra forskning.no

En rapport som viser at elbiler har større CO2-utslipp enn dieselbiler, har fått hard medfart. - Rapporten er basert på nærmest absurd tendensiøse forutsetninger, mener TØI-forsker Lasse Fridstrøm.
article_web forskning.no 26.04.2019
En notis fra OsloMet - storbyuniversitetet - Les mer Tidsskrift for ungdomsforskning har vært en del av NOVAs portefølje siden 2002. Nå blir tidsskriftet nordisk og skifter navn til Nordisk tidsskrift for ungdomsforskning.
article_web forskning.no 26.04.2019
En språkprofessor på Hawaii har kommet med et navn som blir tatt godt imot av forskerne bak det første bildet av et sort hull.
article_web forskning.no 26.04.2019
Flere reagerer kraftig på Nord universitets endring av studiestruktur.
article_web forskning.no 26.04.2019
DEBATT: Vårt forhold til regnskogen er fylt av motstridende følelser. Den er både livsfarlig og Edens hage, skriver Erik Tunstad.
article_web forskning.no 26.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt