AddToAny

- Hvis selvmordsraten for menn skal ned, må gutter bli vant til å bruke helsesykepleierne

- Hvis selvmordsraten for menn skal ned, må gutter bli vant til å bruke helsesykepleierne
- Menn vil ikke plutselig oppsøke hjelpeapparatet når de har blitt 40 år og sliter med selvmordstanker, sier helsesykepleierleder Ann Karin Swang.
Leder av Landsgruppen av helsesykepleiere i NSF, Ann Karin Swang, har nettopp bladd seg gjennom regjeringens handlingsplan for forebygging av selvmord som ble lagt frem i forrige uke.

- Merkelig

- Det er bra at den kom. Den er kunnskapsbasert, oversiktlig, har gode mål, og det er kjempebra at alle sektorer skal ha et ansvar for å forebygge selvmord.

- Men?

- Men du må leite lenge før du finner oss, sier hun og legger til:

- Det er jo merkelig at vi, som er den eneste yrkesgruppen med spesialutdanning i forebygging for barn og unge, ikke er nevnt i mer enn et lite avsnitt i en 60-siders plan om selvmordsforebygging!

Ann Karin Swang mener dette viser at regjeringen ikke prioriterer skolehelsetjenesten.

- Det så vi da koronakrisen kom til landet: Det første de gjorde, var å ta alle helsesykepleiere ut av jobbene sine og sette dem inn i smittesporingsarbeid.

Hun gir et eksempel:

- På side 16 står det at alle elever skal ha en god relasjon til læreren sin. Ja

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Bruddskader som følge av fall endrer livet til mange eldre. De går fra å være aktive og selvhjulpne til å trenge omsorg og pleie.
Sykepleien 27.10.2020
Hvis alle barn og unge skal få det helsetilbudet de har en lovfestet rett til, både i normale og krisetider, må særlig kommunenes helsefremmende og forebyggende lavterskeltilbud fungere, skriver innleggsforfatterne.
Sykepleien 27.10.2020
Barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikker har lang ventetid, er ikke er tilpasset barna og gir ikke alltid den rette hjelpen, ifølge en ny rapport fra Barneombudet. - Veldig gjenkjennelig, konstaterer helsesykepleierleder Ann Karin Swang.
Sykepleien 27.10.2020
Som student i helse- og omsorgssektoren kan du nå få godkjent studielånet som stipend, hvis du har tjent mer enn Lånekassens inntektsgrense. Nestleder i NSF Student, Kent Hanssen, mener det er på sin plass.
Sykepleien 27.10.2020
Vi kan bli bedre fagforfattere og engasjere flere lesere ved å ha en lett tilgjengelig form på teksten.
Sykepleien 27.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt