AddToAny

Hva skjer med særalderspensjonen nå?

Hva skjer med særalderspensjonen nå?
Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag, svarer. Onsdag skulle være dagen som avsluttet en lang prosess med omlegging av særalderspensjonen for rundt 200.000 offentlig ansatte.
Dette er yrkesgrupper som har ekstra store belastninger eller spesielle krav til stillingen, som gjør at de ikke kan jobbe til vanlig pensjonsalder.

Forhandlingene endte med brudd, og arbeidstakerorganisasjonene LO, YS og Unio mente tilbudet fra regjeringen var for dårlig og ikke ville gitt en anstendig pensjon for disse gruppene.

Her kan du lese hva Fagforbundets pensjonsekspert Steinar Fuglevaag sier om situasjonen:

Hvorfor må særalderspensjonen legges som?

Dette er en konsekvens av endringene i folketrygden fra 2011 som kom etter pensjonsreformen, og endringene i offentlig tjenestepensjon fra 2020.

Hvorfor er dette vanskelig å bli enige om?

Kortversjonen er at det er en krevende kombinasjon av hvordan få til et tilstrekkelig livsvarig pensjonsnivå for våre medlemmer, samtidig som at departementet legger til

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Ole Roger Berg har startet en egen Facebook-aksjon for at permitterte skal få full lønn i 52 uker. - Vi har råd til å gi arbeidsfolk trygghet under koronakrisen, sier bussjåfør Ole Roger Berg.
Fagbladet 31.03.2020
Flere av dem som har dødd av koronaviruset, har bodd på sykehjem. Fagforbundet-leder Mette Nord sier sykehjemsansatte i små stillinger kan ha forsterket krisen.
Fagbladet 31.03.2020
Forbundene tar koronagrep og lar permitterte medlemmer stort sett slippe å betale kontingent. 90 prosent av dem som har registrert seg som ledige i løpet av den siste uken, har oppgitt at de er permittert.
Fagbladet 31.03.2020
Vi har fått summet oss litt fra sjokket, og vi har sagt at «selvsagt skal vi trå til om det trengs». Men hva nå? Det er i de neste ukene vi får se hva slags tæl det er i oss, for det er da vi må trå til. Hovedverneombud i Kvinnherad kommune
Fagbladet 31.03.2020
Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen, sier han er imponert over de ansattes håndtering av krisen og vilje til rask omstilling. Hverdagen for de aller fleste i organisasjonen har endret seg drastisk som følge av koronautbruddet i Norge.
Fagbladet 31.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt