AddToAny

Hva skal vi gjøre med ulvehybridene i Europa?

Forskere er usikre på hvordan ulvehybrider vil påvirke den rene ulven, og de blir ikke enige om hva som skal gjøres med dem.
Ulv og hund har et nært slektskap, og det kan derfor hende at de parer seg. I en ny britisk studie viser forskere at det har blitt flere ulike ulvehybrider i Europa.

En av grunnene kan være at det de siste årene har det vært en større fremvekst av mennesker som bosetter seg ved ulvens habitat og leveområder. En annen grunn er at det er mange hunder i Europa som er løshunder eller lever sammen i flokk i naturen. Det har ført til at ulver og hunder har fått mer kontakt.

Forskerne bak den nye studien spurte 40 andre forskere om hvordan de synes problemet bør løses. Resultatet viser at de fleste forskere er enige om at det er et problem, men de er delt på hvordan de skal håndtere det.

Studien er publisert i tidsskriftet Frontiers in Ecology and Evolution.

Frykter raske forandringer

Noen av forskerne i studien er redd for at den genetiske identiteten til ulven kan være truet dersom det kommer mange ulvehybrider.

- Vi må gjøre noe før det har gått for langt,

Les mer

Flere saker fra forskning.no

I 2016 medførte et klimarelatert miltbrannutbrudd på Yamal i Russland tap av liv hos både mennesker og dyr. Miltbrann er en bakteriesykdom som gir svært alvorlig sykdom hos en rekke dyrearter og mennesker.
forskning.no 18.10.2019
Konsentrasjonen av radioaktivt cesium i villrein økte kraftig i 2018. Den varme sommeren i fjor ga en enorm oppblomstring av sopp, som tar opp i seg stoffet.
forskning.no 18.10.2019
500 «forskere og fagfolk» har skrevet under på at det ikke er noen klimakrise. Hva sier klimaforskere om innholdet?
forskning.no 18.10.2019
At kongeørn kan ta lam er ingen nyhet, men hvor mange den dreper varierer mye mellom landets fylker og tid på året.
forskning.no 18.10.2019
Jesu såkalt «superklare» mening om homofilt samliv har kommet ut i riksmediene. Og for dem som lurer: Jesus er visstnok imot både homofilt samliv og sex utenfor ekteskapet.
forskning.no 18.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt