AddToAny

Hva skal vi gjøre med ulvehybridene i Europa?

Forskere er usikre på hvordan ulvehybrider vil påvirke den rene ulven, og de blir ikke enige om hva som skal gjøres med dem.
Ulv og hund har et nært slektskap, og det kan derfor hende at de parer seg. I en ny britisk studie viser forskere at det har blitt flere ulike ulvehybrider i Europa.

En av grunnene kan være at det de siste årene har det vært en større fremvekst av mennesker som bosetter seg ved ulvens habitat og leveområder. En annen grunn er at det er mange hunder i Europa som er løshunder eller lever sammen i flokk i naturen. Det har ført til at ulver og hunder har fått mer kontakt.

Forskerne bak den nye studien spurte 40 andre forskere om hvordan de synes problemet bør løses. Resultatet viser at de fleste forskere er enige om at det er et problem, men de er delt på hvordan de skal håndtere det.

Studien er publisert i tidsskriftet Frontiers in Ecology and Evolution.

Frykter raske forandringer

Noen av forskerne i studien er redd for at den genetiske identiteten til ulven kan være truet dersom det kommer mange ulvehybrider.

- Vi må gjøre noe før det har gått for langt,

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Ikke alle har et teleskop de kan titte i for å se nærmere på månen når vi nå feirer 50-årsjubilum for den første menneskelige månelandingen.
forskning.no 19.07.2019
Samtidig med markering av 50 år for månelandingen, er romforskningen i full gang med å forberede neste store milepæl. Denne gang på Mars.
forskning.no 19.07.2019
Minst 95 prosent av havhestene som har blitt funnet døde utenfor danskekysten hadde plastikk i magen. Det viser en studie utført av Miljøstyrelsen i Danmark.
forskning.no 19.07.2019
Forskningen på antidepressiva har så store metodeproblemer at vi ikke kan stole på resultatene, ifølge en ny analyse. Anerkjent professor er uenig.
forskning.no 19.07.2019
Jeg må kunne tåle å se bilder av en persons «lykkelige liv» - selv om mitt liv i det øyeblikket kanskje ikke kjennes så meningsfylt ut som hennes, like mye som han som poster sitt «lykkelige liv» må tåle min reaksjon, sier psykolog og forsker.
forskning.no 19.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt