AddToAny

Hva skal de gjøre nå?

Kommunevalget ga Aps dårligste resultat noensinne. Med to år til neste valg fikk partileder Jonas Gahr Støre rikelig med råd fra LO Stats tillitsvalgte et par uker etter nedturen.
Lokalvalget endte med et brak for Arbeiderpartiet, og ikke av den gode sorten. Partiet står rekordsvakt mens flere av konkurrentene på rød-grønn side fosser fram. På LO Stats landskonferanse på Sørmarka 19. september møtte tillitsvalgte partileder Jonas Gahr Støre. Det var tid for oppvask.
- Andøya vil forfølge dere helt frem til stortingsvalget, sa Stein-Håkon Eilertsen om Aps støtte til vedtaket om å legge ned flystasjonen.
Eilertsen, tillitsvalgt i Norges offisers- og spesialistforbund (NOF), arbeider og bor på Andøya. Han og de andre tillitsvalgte i staten vil involveres, og de er utålmodige.

Knekkpunkt i nord. - Det er et paradoks at dere har endt opp som den store, stygge ulven i Andøya-saken fordi dere som et seriøst parti ikke har lyttet til folket. Det er skuffende at dere ikke tok til dere innspillene vi hadde, sier Eilertsen.
Eilertsen ga tydelig uttrykk for den frustrasjonen som førte til at Ap bare fikk 12,9 prosent av stemmene i Andøy.
Jonas Gahr Støre forsvarte seg med at det klare fagmilitære rådet var å flytte basen til Evenes.
- Vi står inne for den beslutningen. Det er ikke snakk om at vi har diltet etter Høyre i denne saken. Jeg har ingen prestisje knyttet til å endre synspunkt i denne saken, hvis det viser seg at de fagmilitære vurderingene peker i en annen retning og det er forsvarlig med tanke på forsvarsevnen, sa Støre og la til:
- Vi har gjort mye viktig og bra for Nord-Norge. At regjeringen nå ikke leverer på helikopterberedskapen, skal vi holde dem ansvarlig for.

Hør på folket. Geir Tore Land, som er tillitsvalgt i NTL og jobber i Forsvarsmateriell i Oppland, etterlyser bedre distriktspolitikk.
- I «populistiske tider» gjør ensaksparti det bra. Vi taper nok litt til de partiene. Jeg synes ikke Arbeiderpartiet har vært sterke nok i distriktene. Politikere fra Senterpartiet har vært rundt i landet og jobbet for distriktspolitikk.
- Arbeider
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NTL-magasinet

Folk som deler kontor har 18 prosent høyere sykefravær enn de som har kontor alene, sier Stein Knardahl i STAMI til NRK.
NTL-magasinet 29.01.2020
NTL-magasinet 29.01.2020
Konkurransetilsynet flyttet inn i nye kontorer før den nye arealnormen i staten kom. Med de ansattes medvirkning har de fått lokaler de stortrives i - og som de mener øker produktiviteten.
NTL-magasinet 29.01.2020
Ved utgangen av desember 2019 fikk 114.900 personer arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette er 9100 færre enn til samme tid året før.
NTL-magasinet 29.01.2020
Lederen av Postkom gjennom 20 år oppleves som usedvanlig kontrollert og ryddig. Men én gang kastet Odd Christian Øverland mobilen i kontorveggen så det sang.
NTL-magasinet 29.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt