AddToAny

- Hva er troløshet?

- Hva er troløshet?
- Færre går i kirken i dag, så den institusjonelle religiøsiteten er nedadgående, men mye tyder på at spiritualiteten har vokst i det samme tidsrommet, sier religionspsykolog Gry Stålsett ved Modum Bad.
Årets tema på Schizofrenidagene er flokken; felleskapet og menneskers forhold til hverandre. Ingen diskusjon rundt dette temaet ville være komplett uten å ta for seg fenomenet som har vært og er en av menneskeflokkens viktigste bindemiddel. Religionen.

Religionspsykolog Gry Stålsett har en doktorgrad om eksistensiell tilnærming til tilbakevendende depresjoner. Hun er førsteamanuensis ved MF vitenskapelig høyskole i Oslo og psykologspesialist ved Modum Bad, hvor hun har vært med å utvikle VITA-modellen, en terapimodell som vektlegger relasjonelle, eksistensielle og religiøse temaer i pasientens liv og er et viktig alternativ til behandling med antidepressiva og tradisjonell psykologisk terapi.

Psykologisk.no møtte henne i Stavanger forum for å lære mer om hvordan dagens mennesker forholder seg til tro, hvordan tro påvirker følelser - og hva vi mister i en verden hvor stadig flere erklærer seg som ateister.

Gir ulike følelsesprofiler

- Vi kan ikke danne oss et bilde av Gud utenom relasjonelle erfaringer med sentrale tilknytningspersoner, mor,

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

- Det er selvfølgelig viktig å være støttende for en kollega som har blitt sykmeldt, men ikke spør og grav etter detaljer om sykdommen, sier psykologi-professor Silje Endresen Reme.
article_web Psykologisk.no 16.11.2018
Det er grunn til å se nærmere på dagens finansieringsmodell for psykologistudiene. Den norske staten betaler universiteter og høyskoler en stykkpris per psykologistudent etter avlegse kriterier, skriver Reidulf Watten. PRISLAPP: 30 stk.
article_web Psykologisk.no 15.11.2018
- Hvis du stadig avslutter studieøkten din når du er utslitt og lei, vil du etter hvert forbinde det å studere med å være lei, sier Magnus Ingebrigtsen, som underviser i anvendt psykologi i Tromsø.
article_web Psykologisk.no 14.11.2018
- Fra de er helt små forstår barna hva som er straffen for å bryte Jehovas vitners strenge leveregler: Foreldre, søsken og venner vil ikke være sammen med deg lengre, sier psykologspesialist Marit Olsen til Fædrelandsvennen.
article_web Psykologisk.no 13.11.2018
- Det burde være vill slåsskamp om en så innflytelsesrik stilling. Når det ikke er det, er det en utfordring som Helse- og omsorgsdepartementet må interessere seg for, sier Arild Bjørndal til Dagens Medisin.
article_web Psykologisk.no 13.11.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt