Bondebladet
27.03.2020
Ammekuprodusent Sivert Mauset mener vi bør stimulere til både bredde og spiss i norsk storfekjøttproduksjon.
I Bondebladet 26. mars tar Ola Hammer Langleite til orde for et nullsumspill; nemlig fjerne kvalitetstilskuddet for å finansiere en heving av beitetilskuddet. Selv tror jeg majoriteten av norske ammekuprodusenter foretrekker å heve økonomien i næringa generelt.
Les merNorske storfekjøttprodusenter har gått glipp av betydelig verdiskaping gjennom mange år fordi vi ikke har klart å produsere nok. Lysere kjøttslag som kylling og svin som har økt kraftig og tatt veksten i kjøttmarkedet. Parallelt har importen av storfekjøtt økt, slik at vi nå må forholde oss til etablerte importkanaler som på varig basis har redusert markedsmulighetene for vårt egenproduserte storfekjøtt. Hvert år importeres det storfekjøtt tilsvarende ca 35 000 ammekyr, eller 1700 -1800 ammekubruk.
Nå nærmer vi oss markedsdekning, men fortsatt vil det være behov for minst like mange ammekyr her i landet når antallet melkekyr går ned. Det v