AddToAny

Huseierne skal være med å lage nye regler for eiendomsmegling

Regjeringen har satt ned et utvalg som skal se på eiendomsmeglingsloven. Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl er med i utvalget. - Dette er en viktig forbrukerlov, så det er bra at vi boligeiere er godt representert, sier han.
Av: Linda Ørstavik Öberg

Dagens eiendomsmeglingslov er over ti år gammel. Med tanke på utviklingen på boligsalgsområdet, ønsker regjeringen nå å se på loven.

I statsråd fredag 11. oktober ble utvalget som skal se på reglene om eiendomsmegling oppnevnt. I utvalget er forbrukerne representert ved blant annet Huseiernes forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Pihl.

- Eiendomsmeglingsloven er en viktig forbrukerlov i bolighandelen. Salg gjennom eiendomsmegler er det vanlige i Norge, og jeg pleier å si at eiendomsmeglingsloven er et sikkerhetsnett for forbrukerne - både for selgere og kjøpere, forteller Carsten Pihl.

Usikker på boligsalgslovene? Se vår lille oversikt nederst i saken!

Carsten Pihl er utdannet jurist, og er blant de i Huseierne som arbeider med tryggere bolighandel. Han har også erfaring med temaet fra Dine Penger og eiendomsmeglerforbundet.

Skal sikre trygg og enkel omsetning

Utvalget er bedt om å særlig vurdere forenklinger for boligselger og boligkjøpere, samt tiltak som kan bidra til en trygg og forutsigbar omsetning av privatboliger.

- Enkel og trygg omsetning av eiendom har stor betydning for finansielle beslutninger i både husholdninger og nærings

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Boligkjøp Siste dag i mai fikk Hanin og Thair Al Afandy fra Palestina nøklene til sitt nye hjem på Helle. Kragerø kommune er først ute med et prosjekt som hjelper flyktninger med å kjøpe sitt eget hus.
Hus & Bolig 22.10.2019
Årets store boligmesse kommer til Drammenshallen 25. - 27. oktober. Vi gir deg gratis adgang!
Hus & Bolig 22.10.2019
Oppvarming For å sikre at radiatoren fungerer slik den skal, er du nødt til å lufte den et par ganger i året. Det er ikke vanskelig, men mange aner ikke hvordan de skal gjøre det eller hvorfor.
Hus & Bolig 21.10.2019
Det er fortsatt stor forskjell på rentene du får tilbudt på boliglånet ditt. Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte bank etter rentehevingen i september.
Hus & Bolig 21.10.2019
Inneklima Cirka nitti prosent av tiden vår oppholder vi oss innendørs, i omgivelser milevidt fra den naturen vi er skapt for å leve i. Og så lurer vi på hvorfor vi mangler energi, føler oss trøtte, har hodepine og drømmer om ferie.
Hus & Bolig 18.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt