AddToAny

Hovedtariffoppgjøret 2022: Dette bør du vite foran årets tariffoppgjør

Årets lønnsoppgjør er et hovedoppgjør, og forventingene er høye. Nå nærmer det seg kampstart. Unio forventer at sykepleiere og andre offentlig ansatte vil bli prioritert foran andre sektorer.
- Offentlig sektor må prioriteres i oppgjøret, er meldingen Unio sender ut i forkant av oppgjøret. Norsk Sykepleierforbund (NSF) er en av de 14 fagforbundene som sammen utgjør Unio.

Årets lønnsoppgjøret er et hovedoppgjør. Det betyr at det skal forhandles om både lønn og arbeidsbetingelser.

Vil at offentlig sektor prioriteres

Unio krever at offentlig sektor må ha en høyere ramme, enn andre sektorer.

- Det er viktig for å beholde og rekruttere arbeidskraft med høyere utdanning - som hver eneste dag leverer livsnødvendige tjenester til barn, unge og voksne i hele Norge, skriver organisasjonen på sin nettside.

De 14 fagorganisasjonene som er med i Unio, utgjør til sammen rundt 380 000 medlemmer som forhandler på seks tariffområder.

NSF har opprettet en egen nettside om årets tariffoppgjør. Hovedforhandlingene i Spekter, KS, Stat og Oslo Kommune starter i april. Forhandlingene i områdene NHO, Virke og KA foregår til høsten.

Dette er forhandlingslederne

Forhandlingsutvalgene i Unio forhandler med arbeidsgivere på avtaleområdene medlemmene tilhører.

Når det gjelder kommunalt ansatte, er det KS som er forhandlingsmotpart. Forhandlingsleder for Unio er Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal. Når forhandlingene starter, er det han som både leder forhandlingene for Unio, og han som er talsperson både for lærerne og sykepleierne som jobber i kommunal sektor.

NSFs forbundsleder, Lill Sverresdatter Larsen, er Unios forhandlingsleder i sykehussektoren. Der er det Spekter som er motpart.

Forskerforbundets leder, Guro Elisabeth Lind, er forhandlingsleder i Unios forhandlingsutvalg i staten.

Forhandlingsleder for Unio i Oslo kommune er Therese Thyness Fagerhaug fra Utdanningsforbundet.

Forhandlingsleder for Unio i Virke er Eirik Rikardsen fra Norsk Sykepleierforbund.

Forhandlingsleder for Unio i KA (Kirken) er Gun Hafsaas fr

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Politi, universiteter og høyskoler kan bli rammet av streik fra tirsdag 24. mai. 73 sykepleiere er blant dem som er med i uttaket.
Sykepleien 19.05.2022
Torsdagens helsenyheter fra diverse medier. Saken oppdateres.
Sykepleien 19.05.2022
torsdag. Det bekreftet kommunikasjonsrådgiver Jørn Resvoll ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).
Sykepleien 19.05.2022
82 Unio-medlemmer i Oslo er med i streikeuttaket som nå er meldt. Flertallet jobber på én skole i Oslo. En av dem er helsesykepleier.
Sykepleien 19.05.2022
Etter en oppgang i antall fødsler i fjor, er tallet nå på et enda lavere nivå enn før 2021.
Sykepleien 19.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt