AddToAny

Hovedredningssentralene - ryggraden i norsk redningsberedskap - feirer 50 år

Det er svært viktig at hovedredningssentralene også får utvikle seg videre som fagmiljøer og som fagressurs for hele beredskapsapparatet.
I disse dager feirer Hovedredningssentralene i Norge (HRS) sitt 50-årsjubileum. Få er klar over hvilken rolle de to hovedredningssentralene i Bodø og Stavanger spiller for å berge liv og helse over et svært stort ansvarsområde.

Hovedredningssentralene leder og koordinerer alle typer redningsaksjoner på land og sjø, og i luften. Står du fast på en fjelltopp, er det redningslederne ved Hovedredningssentralen som koordinerer arbeidet med å få deg ned.

For landredning delegeres arbeidet som regel til politiet, men det er Hovedredningssentralen som har det overordnede ansvaret. Er du som skipper «i ei knipa» og holder på å reke på land med en fiskebåt, eller et cruiseskip?

Det er hovedredningssentralene som kaller ut redningshelikoptre, båter og det som ellers er tilgjengelig av ressurser for å evakuere og berge liv.

Trenger du råd om hva du skal gjøre i en kritisk situasjon, er redningslederne tilgjengelig døgnet rundt i et tett samarbeid med stabene på maritim radio. De kan guide deg inn i trygg havn.

De enorme avstandene og begrensede ressurser gjør at det stilles store krav både t

Les mer

Flere saker fra Politiforum

For oss som arbeidar med straffesaker, har det openbart negative konsekvensar at flinke PHS-utdanna etterforskarar og politileiarar blir tvungne til å gå av med pensjon når dei er på topp med mykje opparbeidd erfaring,
Politiforum 28.01.2022
Politidirektoratet skal foreta en revisjon av politiets gradssystem. Det vil innebære at avsnittsledere kan bli en gripbar ressurs, og vil skape forutsigbarhet om særalder, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.
Politiforum 28.01.2022
- Svært motiverende å holde i tematikk som hører hjemme på verdens dagsorden, sier Jon Christian Møller.
Politiforum 27.01.2022
Flere store hendelser preget politi-året 2021. Politidirektør Benedicte Bjørnland oppsummerer fire av dem: Gjerdrum-skredet, hendelsene på Kongsberg og Bislett og koronapandemien.
Politiforum 27.01.2022
Søknadsfrist: Arbeidsoppgaver Som avdelingsdirektør har du resultat-, personal- og budsjettansvar for egen avdeling. Avdelingen har ansvaret for både det operasjonelle og strategiske kontraterrorarbeidet i Norge.
Politiforum 27.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt