AddToAny

Hoppsponsorer om ny Bråthen-avtale: - Glade for at det omsider ble en løsning på konflikten

Men nekter å svare tydelig på hva som skjer med pengeutbetalingene.
Mange utøvere, trenere og sponsorer i hoppmiljøet stilte seg bak Clas Brede Bråthen i konflikten mellom sportssjefen og Skiforbundet. Og flere sponsorer for hopplandslaget truet med å avslutte sine økonomiske avtaler med skiforbundet. I dag kom partnene imidlertid frem til en avtale der Bråten mister jobben som sportssjef og i stedet blir landslagssjef. Flere av sponsorene til hopplandslaget som Nammo og Landsorganisasjonen (LO), kom med oppsiktsvekkende skarpe uttalelser om at de støttet Bråthen i den bentente saken. Nå er de glade for at konflikten endelig er over. - Dette har vært en krevende prosess for alle de involverte, og vi er veldig glade for at det nå omsider ble en løsning på konflikten mellom Norges Skiforbund og Clas Brede. Nå håper vi at det gir laget og alle utøverne den roen og det fokuset de trenger for kunne hopp skikkelig langt på ski gjennom denne viktige sesongen, sier kommunikasjonsdirektøren i Nammo, Fredrik Tangenes, til Kampanje. Om Nammo fortsatt vil vurdere andre løsninger enn dagens sponsoravtale og hva som vil skje fremover med støtten, ønsker de ikke å kommentere i dag. Stanset pengestrømmen

LO gikk lengst da de midlertidig stanset pengestøtten til Norges Skiforbund ettersom håndteringen av konflikten med Clas Brede Bråthen var et brudd på samarbeidsavtalen. Dette var da Bråthen-konflikten var på sitt heteste. Heller ikke LO ønsker i dag å kommentere utbetalingene overfor Kampanje, men etter det Kampanje forstår mener LO at utbetalingene ikke hadde noe med Bråthen-konflikten å gjøre utover at det handlet om å få en redegjørelse på hva midlene ble brukt til. - LO som sponsor er svært fornøyd med at saken endelig får en løsning som begge parter godkjenner, sier LO-sekretær Are Tomasgard, som er ansvarlig for hoppsponsing i LOs ledelse. Når og eventuelt om utbetalingene allerede har startet igjen, vil de komme tilbake til. Vil fortsette dialogen med forbundet LO har stått ved at konflikten er skadelig for omdømmet deres som sponsor, og at de derfor engasjerte seg i saken. - Når det gjelder bruk av midlertidig ansatte, er LO opptatt av at dette ikke må brukes mer enn strengt tatt nødvendig - noe som også må gjelde idretten. Dette er noe LO vil ha en dialog med Idretts-Norge om i det videre, fortsetter han. LO legger til at de har stor forståelse for at Bråthen fortsetter hos Skiforbundet. - Vi har stor forståelse for at Clas Brede skriver under ny kontrakt, og kan gå videre med det han ønsker aller mest. Jobbe med de flotte hopperne våre, sier Tomasgard. Skal gjenreise tillit

Etter at arbeidstvisten mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund er lagt bort skal skitoppenes håndtering av saken evalueres. Det lovet skipresident Erik Røste da enigheten med Bråthen ble presentert torsdag på en pressekonferanse. Etter en konfliktfylt prosess landet partene på en løsning som innebærer at hoppsjefen går over i en ny rolle.

- Andre enn meg skal evaluere dette. Det har vært en vanskelig sak for alle involverte, ansatte og hele Ski-Norge. Vi har en jobb med å gjenreise tilliten, erkjenner Røste overfor NTB.

Skimiljøet har vært kritiske til NSF-ledelsens håndtering av konflikten med Bråthen. Så sent som onsdag uttrykket Buskerud skikrets mis tillit til skistyret og krevde ekstraordinært forbundsting.

Røste svarer slik på spørsmål om et økende press til slutt spilte en sentral rolle:

- En sak som får så mye negativ oppmerksomhet som denne, er ikke bra for noen organisasjoner. Nettopp derfor er jeg glad for at vi har en løsning, kan se framover og starte på veien tilbake til normalen.

Bråthen fratrer stillingen som hoppsjef for å bli landslagssjef. Han beholder mange av sine sportslige oppgaver, men skal altså ikke lenger holde i det administrative.

- Dette er en avtale vi ganske raskt ble enige om etter at vi satte oss ned (i forhandlinger). For oss har det vært viktig at den nye stillingen som sportssjef skal lyses ut, understreker Røste.

Dermed slutter Bråthen i stillingen som sportssjef etter 17 år. Framover skal Bråthen konsentrere seg om det sportslige. Han skal ikke lenger sitte på de store administrative oppgavene i hoppsporten. En ny person kommer i stedet inn i stillingen som sportssjef, og blir den personen skal Bråthen rapportere til fremover.

- Vi har fått den løsningen vi ønsker, og vi gleder oss til å ta fatt på den. Dette er en avtale vi i hopp er godt fornøyd med, sier Clas Brede Bråthen til NTB

Image-text:

Får ny jobb:

Løsningen på den betente personalsaken mellom Clas Brede Bråthen (LO) og Norges Skiforbund tas godt i mot av hoppsponsorene LO og Nammo. - LO som sponsor er svært fornøyd med at saken endelig får en løsning som begge parter godkjenne, sier sponsoransvarlig i LO.

Fornøyd:

Are Tomasgard har alltid vært klar på at konflikten har vært skadelig for omdømme. Nå er han fornøyd med at partene har kommet til en løsning. Foto: LO/Linda Reinholdtsen.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

NRK Super til topps igien på årets Topp 10-liste av YouTube-videoer.
Kampanje 02.12.2021
- Jeg ønsker særlig å beklage overfor de som opplever å ha blitt urettmessig og negativt berørt av omtale i Resett, sier Akerhaug til VG.
Kampanje 02.12.2021
- Dette er helt fantastiske tall, sier programdirektør Magnus Vatn.
Kampanje 02.12.2021
NRKs dramasjef Ivar Køhn bekrefter at det kommer en tredje sesong av den populære serien, men er ordknapp om innholdet.
Kampanje 02.12.2021
Men partene er uenige om innholdet i saken.
Kampanje 02.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt