AddToAny

- Hode under armen-løsning

- Hode under armen-løsning
Kvoteløsningen som er foreslått av Bondelaget er en «hode under armen og armen i bind-løsning», mener Betuel Frøyland.
Navn: Betuel Frøyland

Yrke: Melkbonde i Time-kommune

Bondelaget er så opptatt av å ta de bøndene som av en eller annen grunn ser seg nødt til å redusere driften i en lengre periode, at de ikke tenker klart, mener Betuel Frøyland.

- Bondelaget vil at kvoter maksimalt skal kunne leies ut i 10 år og at fremleie skal forbys. Det eneste Bondelaget oppnår med en slik løsning er at det blir mindre utleiekvote tilgjengelig, mindre fleksibilitet og at den reduserte kvoten som da kan leies ut stiger i pris, sier Frøyland.

- I tillegg vil det å fjerne muligheten for fremleie ytterligere redusere fleksibiliteten for melkeprodusentene. Fremleie er i dag en ventil for produsenter som på kort sikt ser at de enten har for mye eller for lite kvote, typisk i overgangen mellom to leieforhold, generasjonsskifte,

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Fra og med mandag 1. mars vil dagpendlere fra Sverige og Finland igjen kunne komme på jobb i Norge.
Bondebladet 26.02.2021
Nordmenn brukte i 2020 mindre penger på grensehandel enn SSB har registrert brukt i noen av enkeltkvartalene de siste ti åra.
Bondebladet 26.02.2021
Ved innreise til Norge er det krav om karantene for utenlandske arbeidstakere, og som hovedregel skal karantenen foregå på karantenehotell.
Bondebladet 25.02.2021
Bent Myrdahl er enig med bøndene i at de er helt avhengige av PU-ordningen og kvotesystemet, og at ordningene bør bestå. Men han utfordrer dem til fortelle ham hvordan Q kan klare seg uten konkurransefremmende tilskudd.
Bondebladet 25.02.2021
Klarer ikke Nortura å sikre en økonomi som er god nok til å ha drift på gårdene, forsvinner også gårdsarbeidsplassene, sier Norturas konsernsjef.
Bondebladet 25.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt