AddToAny

HK: - Ikke lov trekke ansatte i lønn for å bruke mobil i arbeidstida

Kiosksjefen ved Best Lier truet en ansatt med lønnstrekk på 1.000 kroner ved mobilbruk i arbeidstida. - Ulovlig, hevder tillitsvalgt.
- Det er ikke lov å trekke ansatte i lønn fordi de bruker mobil i arbeidstida, slår Petter Dreier, leder for Buskerud Handel og Kontor (HK), fast.

Nylig skrev Drammens Tidende om at innehaveren i softiskiosken Best Lier hadde vist en kontrakt til en ansatt hvor det står at han kan trekkes 1.000 kroner av lønna hver gang arbeidstakeren bruker mobiltelefonen i arbeidstida. Drammens Tidende har snakket med tre ansatte som vil være anonyme.

- Ingen arbeidstakere skal behandles på denne måten. Det er slett ikke greit at unge mennesker får et slikt møte med arbeidslivet, sier Dreier.

Flere kioskansatte vurderer å slutte i jobben som et direkte resultat av «mobilkontrakten», ifølge avisa.

En dagslønn

Innehaveren av kiosken, Mehmet Bas, forteller at han bare viste kontrakten til en medarbeider og at ingen kioskansatte er trukket i lønn for mobilbruk i arbeidstida, ifølge Drammens Tidende.

Bas kaller det hele en misforståelse. Han hevder at han flere ganger sa fra at den ansatte ikke kunne bruke mobil i arbeidstida og at han ønsket at medarbeideren skulle forstå konsekvensene.

«Så jeg sa til den ansatte som jeg viste kontrakten til, at hvis vedkommende ikke skjerper seg, så må vedkommende skrive under på den,» sa Bas til avisa.

For de ansatte, flere av dem er trolig tenåringer, tilsvarer 1.000 kroner nesten en dagslønn. Dette skriver Drammens Tidende som også legger til at Best Lier solgte 1200 liter softis i juli, nest mest av alle utsalgssteder av softis i Norge. Best Lier i Buskerud hadde et overskudd på 1,43 millioner kroner i 2021, ifølge årsregnskapet.

Ikke lov med lønnstrekk

Dreier har aldri hørt om noe lignende tidligere som til daglig jobber som organisasjonsmedarbeider i LO Viken Oslo.

- Selv om kontrakten bare er framlagt én ansatt, er det ille nok, sier Dreier.

- Dette viser hvorfor en bør organisere seg. Når medlemmene kommer til oss, kan vi hjelpe dem, sier han.

Bare i ytterst få anledninger kan arbeidsgiver trekke ansatte i lønn, for eksempel dersom det kan bevises at arbeidstaker har opptrådt svært uaktsomt eller at den ansatte har påført bedriften økonomiske tap. Det er hjemlet i arbeidsmiljøloven §14-15. Unntakene i loven kan ikke brukes i dette tilfellet, mener Dreier.

- Er det ulovlig å trekke ansatte i lønn hvis de bruker mobil i arbeidstida?

- Jeg er ingen advokat, men i utgangspunktet er det forbudt. Det er ikke rett fram for en arbeidsgiver å trekke ansatte i lønn, sier lederen for Buskerud HK.

Dette er mobilkontrakten Best Lier viste en ansatt

* Jeg/vi er og var fullt klar over at mobilbruk i arbeidstiden IKKE er lov, da vi har fått gjentatte advarsler.

* Sosiale medier/sjekke mobilen/epost/chatte innenfor arbeidstiden er ikke akseptabelt, da jeg får betalt for å konsentrere meg om service, rydding og hyggelig kundebehandling.

* Er fullt klar over at telefonen skal ligge på kontoret, ikke i baklommen.

* Jeg/vi aksepterer med dette å få fratrekk i lønn på kr 1000,- hver gang på av mobilbruk under arbeidstiden.

* Signatur:

Kilde: Drammens Tidende

Image-text:

ULOVLIG: - Det er ikke rett fram for en arbeidsgiver å trekke ansatte i lønn, sier Petter Dreier.

André Kjernsli

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

HK-klubben rapporterer om et helt rush av juridiske saker der deltidsansatte krever utvidet stilling.
HK-Nytt 29.09.2022
Ingen seier til HK-medlemmer i hovedkonkurransen til sjømathandlerfaget. Men HK-medlem Mimoun Kandrouch fra Meny Drøbak ble tredje beste lærling.
HK-Nytt 28.09.2022
Regjeringen foreslår en stor skattepakke for naturressurser. HK-leder Christopher Beckham er positiv.
HK-Nytt 28.09.2022
18 tillitsvalgte har fått den ærefulle LO-nåla på jakkeslaget etter å ha fullført LOs toppskoleringsprogram. To av dem er tillitsvalgte i Handel og Kontor.
HK-Nytt 28.09.2022
Jobber du ufrivillig deltid? Snart blir det svært vanskelig for arbeidsgiverne å spekulere i små stillingsbrøker, fastslår Trine Lise Sundnes (Ap).
HK-Nytt 27.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt