AddToAny

HK deler landsmøtet sitt i tre

HK deler landsmøtet sitt i tre
Delegatene skal sitte i Oslo, Lillestrøm og Drammen, og se hverandre på storskjerm.
Handel og Kontors landsmøte skulle egentlig vært avholdt nå i september. Men fordi smittevernreglene sier at det ikke er lov til å samle flere enn 200 mennesker på ett sted, bestemte forbundsstyret seg allerede i april å utsette det til januar 2021. Håpet var at det ble åpnet for større forsamlinger innen den tid. Det ser det ikke ut for akkurat nå. Derfor har forbundsstyret vedtatt at landsmøtet skal gå av stabelen som bestemt i januar, men delegatene skal sitte på tre ulike steder: I Oslo, Lillestrøm og Drammen.

Tre talerstoler

- Smittesituasjonen er usikker. Vi tror ikke det vil være mulig å ha 250 delegater pluss ansatte og gjester i én sal i januar. Derfor har vi valgt å ha landsmøtet på tre lokasjoner, sier HK-leder Christoher Beckham.

Det betyr at det vil bli direkte videooverføring til og fra de ulike stedene, og at hver sal vil ha en talerstol. Det er ennå ikke tatt stilling til hvor de enkelte delegasjonene skal sitte, men møteledelsen vil sitte i Oslo. Redaksjonskomiteene og valgkomiteen vil ha anledning til å møtes, både på nett og fysisk, om nødvendig. Og landsmøtefesten? Også på tre ulike steder.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Vil ikke utsette flere ganger

Beckham forteller at forbundsstyret har diskutert å utsette landsmøtet nok en gang. Det ønsker de ikke.

- Regionene har jobbet kjempegodt med forslagene og forberedelsene til landsmøtet. Hvis vi skulle utsette det igjen, ville det bli så langt fram i tid at vi ville måtte begynne på nytt igjen med nye forslagsfrister og valg av delegater. Vi har også behov for å gjøre vedtak som gjelder både handlingsprogram og vedtekter, og vi har behov for å få valgt en ledelse. Det har noe med organisasjonsdemokratiet å gjøre, sier han til HK-Nytt.

Beckham har vært konstituert leder siden 1. april. Også 2. nestleder Elisabeth Sundset er konstituert, fra samme dato.

I opptakten til landsmøtet har det kommet forslag på flere nye kandidater til ledelsen i forbundet.

Her kan du lese om hva HK-Nytt har skrevet om det tidligere:

Image-text:

TRE STEDER: Teknikken bør stå HK bi når landsmøtet skal videoverføres mellom Oslo, Drammen og Lillestrøm. Bildet er fra HKs landsmøte i 2016.

Martin Guttormsen Slørdal

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

HK og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) er blitt enige om årets sentrale lønnsoppgjør.
HK-Nytt 27.10.2020
Fellesforbundet presser nå på for at tidligere Handel og Kontor-leder Trine Lise Sundnes (50) skal få sikker plass på Oslo Aps stortingsliste.
HK-Nytt 26.10.2020
NHO Luftfart tar den ungarske nykommeren Wizz Air i forsvar. Lavprisselskapet er blant annet blitt kritisert for å ha et negativt forhold til fagforeninger.
HK-Nytt 26.10.2020
Tross krise i luftfarten, har HK og NHO Luftfart blitt enige om et lønnsoppgjør som gir de ansatte høyere minstelønn og skifttillegg.
HK-Nytt 24.10.2020
«Her skal spades og gjødsles og stelles, her skal gjøres i stand til å så, og hver eneste meter skal brukes, skal vi glede av parsellen få»
HK-Nytt 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt