AddToAny

Hjemmetesting styrker kampen mot hiv/aids i Tanzania

Benja brukte et lite sett med testutstyr for å sjekke om han hadde hiv. Han er en av mange som mottok gratis testutstyr i desember i en kampanje for å øke kunnskap om hiv/aids-utbredelsen i landet.
- Jeg var nervøs og ville vite om jeg var hiv-smittet, så jeg testet meg selv i all hemmelighet, forteller Benja. Den 28-år gamle barbereren leste en enkel bruksanvisning, dro en vattpinne over ganen i overmunnen for å få prøvemateriale og stakk den ned i en blå væske i prøvesettet.

- Etter bare minutter fikk jeg svar, forteller han.

Bekjempe stigmatisering

Tusenvis av hiv-hjemmetestsett ble utdelt i desember for å oppfordre folk til å teste seg, ifølge tanzanianske myndigheter. Hiv-testene, som gjennomføres med en prøve fra munnen eller blod fra et stikk i fingeren, gir enkeltpersoner muligheten til å, på en diskré måte, sjekke om de er smittet. Testen tar fra 20 til 30 minutter.

Som følge av de positive signalene om at Tanzania vil omfavne denne nye, livreddende teknologien, og dermed bidra til å bekjempe stigmatisering av mennesker om lever med hiv/aids

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

UTSYN: Kenyansk politikk er et paradis for konspirasjonsteorier og dessverre ender det nesten alltid med at folket taper mot eliten.
Bistandsaktuelt 28.02.2020
MENINGER: Næringsmiljøene i afrikanske land må styrkes, og økt kvalitet på fagopplæring vil gi lokale bedrifter større sjanse til å lykkes, skriver Øivind Engh.
Bistandsaktuelt 28.02.2020
Afrika sør for Sahara har registrert sitt første sykdomstilfelle av korona. Det skjedde i Nigeria. Eksperter er enige om at afrikanske land er sårbare, men undrer seg foreløpig over at det ikke allerede er registrert flere smittetilfeller.
Bistandsaktuelt 28.02.2020
Medieprosjektene som USAID støttet i Mosambik gjennom den internasjonale organisasjonen IREX skulle etter fem år bli overført til lokalt eierskap og styring. Men i det tidspunktet nærmet seg satte IREX seg mot.
Bistandsaktuelt 28.02.2020
Norge og andre givere trodde lenge at lederne i Sør-Sudan delte deres mål om fred, demokrati og fattigdomsbekjempelse. Det gjorde de ikke, viser en ny og omfattende evaluering av den norske bistanden til landet.
Bistandsaktuelt 27.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt