AddToAny

Hjemmekontor: I VG skulle flere tilbake til Akersgata - nå er planene endra

Hjemmekontor: I VG skulle flere tilbake til Akersgata - nå er planene endra
Også i Aftenposten og NTB er like mange på hjemmekontor som før sommeren.
VG hadde planlagt at flere skulle få komme tilbake på jobb i Akersgata fra 1. september. Nå er planene satt på vent i lys av smittesituasjonen.

Det skriver VGs stabssjef Øyvind Næss i en sms til Journalisten.

De hadde planlagt en gradvis innfasing av staben, sånn at omtrent halvparten skulle jobbe hjemmefra og halvparten fra VG-huset. Nå som dette er satt på vent, praktiserer de hjemmekontor, sånn som de gjorde før sommeren.

Det betyr at maksimum 20 prosent jobber fra Akersgata. De som går i turnus i breaking- og VGTV-redaksjonene er på jobb, men ellers er hovedregelen at alle som kan, skal ha hjemmekontor.

- Utover det er det kun et fåtall personer som jobber med prosjekt eller har spesielle behov som er på jobb i Akersgata 55, skriver han.

Øyvind Næss, stabssjef i VG. Foto: VG

Mulig hjemmekontor på ubestemt tid

I Aftenposten er omtrent 20 prosent av de ansatte i kontorene i Akersgata. I uka som kommer skal de bestemme om flere får jobbe i kontorlokalene, ifølge Morten Andersen, stabssjef i Aftenposten.

Han sier at dagens smittesituasjonen trekker i retning av å være forsiktig.

- Uten å foregripe beslutningen, virker det mest fornuftig å ha bare 20 prosent i lokalene, som vi har hatt siden mai, sier han.

- Det gjøres løpende beslutninger, og vi har sagt inter nt at det kan være vi må ha hjemmekontor på ubestemt tid.

Etter koronarestriksjonene ble iverksatt i mars, var det bare et fåtall nøkkelpersoner som var på jobb i Akersgata i Aftenposten, for eksempel ansatte på desken og de journalistene som er tettest på de løpende nyhetene.

I mai utvidet de til at 20 prosent - omtrent 40 personer - kommer på jobb. Det har vært litt flere i sommer, sid en sommervikarene har sluppet å sitte på hjemmekontor.

- Vikarene fikk forrang. Vi så at det var vanskelig med en god læringssituasjon hvis de måtte jobbe hjemmefra, sier Andersen.

Maks halvparten på jobb

NTB opprettholder også de samme retningslinjene som de hadde før sommeren. Det vil si at maksimum halvparten av ansatte i hver avdeling kan være på jobb samtidig i lokalene i Havnelageret i Oslo sentrum.

Det opplyser sjefredaktør og administrerende direktør Mads Yngve Storvik når Journalisten ringer.

- Sånn kommer det nok t il å bli, om ikke i uoverskuelig framtid, så i nærmeste framtid, sier han.

Storvik sier det likevel er viktig å finne en god balanse, slik at de ansatte ikke bare sitter på hjemmekontor, men at de får komme på jobb og treffe kollegaer innimellom.

Sjefredaktør i NTB Mads Yngve Storvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bekymret for om systemene

NTB rullerer på hvem som kommer på jobb, men at det er noen naturlige faktorer som også avgjør: turnusordningen og hvordan du kommer deg til jobb.

I sommer har sommervikarene i all hovedsak sluppet å sitte hjemme. Storvik påpeker at det ikke er optimalt å jobbe hjemmefra i en journalistjobb, spesielt ikke i NTB, som har løpende nyheter som hovedprioritet.

Han sier at det likevel har gått over all forventing, og at det nok ville blitt mye vanskeligere for bare fem år siden.

- Da vi gikk i gang med hjemmekontor, lurte jeg mest på om alle systemene ville takle det. Men det har gått kjempegreit, fordi vi de siste årene har vi fått flere tjenester i «skyen», som gjør at man kan logge på hvor som helst, sier han.

Det har også vært utfordrende å drive med det han kaller for avstandsledelse, som er mye vanskeligere enn å se hverandre i øynene, forteller Storvik. Han har også vært bekymret for dem som bor alene i denne tida, i og med at de har mista det sosiale ved å være på jobb.

- Det har vært mange ting å ivareta, men tror det stort sett har gått bra. Medarbeiderne scoret høyt på spørsmål om det hadde gått greit med hjemmekontor i en undersøkelse vi hadde, sier sjefredaktøren.

Image-text:

Både VG og Aftenposten har bare 20 prosent av sine ansatte på jobb i Akersgata 55. Resten skal fortsatt jobbe hjemmefra.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Utrolig stas og en stor ære. Den norske dokumentaren «Kunstneren og tyven» vant prisen for beste dokumentarfilm på Nordisk Panorama i Malmö.
Journalisten 24.09.2020
Tester nå tekniske systemer. En ekspertgruppe oppnevnt av Facebook vil starte arbeidet neste måned. Gruppen skal ha siste ord i saker der det vurderes om innhold må slettes fra nettstedet.
Journalisten 24.09.2020
Motstand mot alternative ideer. Den nettopp utkomne, «Medaljens Bakside», med undertittelen «Nobels fredspris - hundre års ubrukte muligheter» av juristen Fredrik S. Heffermehl, er en bok om en blindsone i samfunnsdebatten.
Journalisten 24.09.2020
Brøt god presseskikk. TV 2 var klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for et innslag i programmet TV 2 hjelper deg. Innslaget handlet om et ektepar som hadde søkt hjelp hos firmaet Gjeldfinans, men følte seg lurt trill rundt.
Journalisten 24.09.2020
Klaget inn for manglede skille. E24 ble ikke felt på onsdagens møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter å ha blitt klaget inn for brudd på Vær varsom-plakatens punkt 2.6, om skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold i sine podkaster.
Journalisten 24.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt