AddToAny

Her er Norges mest populære podkaster - Mikkel Niva og Herman Flesvig topper listen

- Det er dritgøy, men vi kommer til å fortsette å lage podkast selv om det er ti som hører på, sier Mikkel Niva.
Det er over to år siden NRK og podkastsjef Vilde Hjort Batzer tok initiativ til å samle bransjen rundt en offisiell valuta for podkast-lytting. Målet har vært å utvikle en offisiell liste over de mest populære podkastene i Norge. Tirsdag kunne hun og resten av styringsgruppen endelig presentere første utgave av «Podtoppen» på Vika Kino i Oslo.

- Vi skulle gjerne hatt denne ut for to år siden og vi tenkte at dette skulle gå fort, men det har vært veldig komplisert arbeid, sa Vilde Hjort Batzer fra scenen.

«Friminutt med Herman og Mikkel» tar tidenes første førsteplass på Podtoppen med nedlastninger til 187.000 unike enheter forrige uke. Mikkel Niva og Herman Flesvig var begge til stede på lanseringen.

- Det er veldig, veldig hyggelig. Det er dritgøy, men vi kommer til å fortsette å lage podkast selv om det er ti som hører på, sa Niva fra scenen.

NRK-profilen har ikke noe umiddelbart svar på hvorfor de har lyktes så godt med sin podkast.

- Vi har alltid vært opptatt av å ha det gøy. Hvis jeg skal gjette, må det være fordi folk liker å henge med oss, sa Niva.

- Det som er viktig for oss er at vi har hjertet i bunnen. Det skal ikke være ironi og vi skal ikke distansere oss fra hverandre. Jeg tror mennesker er lei av å sitte på hver sin tue, jeg tror man har lyst til å dele på ting.

Tall fra Kantar viser at mer enn én av fire nordmenn lytter til en podkast ukentlig, og at halvparten av dem er mellom 20 og 29 år. Det dreier seg altså en kommersielt attraktiv gruppe.

Foreløpig har det ikke vært noen god måte å sammenligne populariteten til de utallige podkastene i Norge. Vilde Gjort Batzer viser til at iTunes, som mange refererer til, ikke egner seg som en offisiell toppliste for bransjen, ettersom den kun måler lytting på Apples plattform, og Apple går heller ikke ut med metoden bak målingen. Den norske topplisten måtte være troverdig, inkluderende internasjonalt målbar og så billig som mulig å slutte seg til, forteller Hjort Batzer.

Hun understreker at podkastlyttingen alltid er på sitt laveste ved jule- og nyttårstider, og at tallene derfor vil ta seg opp i løpet av året for podkastene som er med i målingen.

Her ser du listen slik den ser for uke 2 i 2020.

Plass Navn Medier Unike enheter Antall strømmer

1. Friminutt med Herman og Mikkel NRK 187.088 364.280

2. Jan Thomas og Einar blir venner Bauer Media 113.741 215.223

3. Lørdagsrådet NRK 83.351 141.871

4. Misjonen P4 81.351 189.033

5. Harm og Hegseth VG 79.203 147.769

6. Radioresepsjonen NRK 71.560 227.767

7. Tusvik & Tønne Aller 69.838 153.375

8. Forklart Aftenposten 66.050 350.605

9. Hele historien NRK 59.582 123.858

10. Topp 3 med Mads og Rasmus VG 54.987 88.371

Styringsgruppen består av NRK, P4-gruppen, Bauer, Schibsted (som representerer alle som benytter Acast-plattformen) og Moderne Media (som representerer Podspace-plattformen). De har gitt Kantar oppdraget med å utarbeide listen.

Image-text:

På poddkast-toppen:

Mikkel Niva og Herman Flesvig nyter stor suksess med sin podkast Friminuttet. De topper listen over landet største podkaster når Kantar og de norske radiokanalene for første offentliggjør en list over landets mest populære sendinger. Foto: Eivor Eriksen.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Skal håndtere PR og media for elbilmerket i Norge.
Kampanje 07.08.2020
Har jobbet i Gambit de tre siste årene.
Kampanje 07.08.2020
Utendørsselskapet tapte seks millioner kroner i fjor.
Kampanje 07.08.2020
- Å beskrive en gruppe mennesker født mellom 1997 og 2015 med de samme kjennetegnene, er i beste fall latskap, skriver Even Ødegård i Inevo.
Kampanje 07.08.2020
Verken Hurtigruten eller PR-byråene som jobber for dem vil svare på spørsmål om selskapets kommunikasjonsarbeid under krisen.
Kampanje 07.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt