AddToAny

Helsedirektoratet: Meieri, fisk og sjømat er de viktigste kildene til jod

Helsedirektoratet: Meieri, fisk og sjømat er de viktigste kildene til jod
DEBATT: Anbefalingene til Helsedirektoratet bygger på systematiske kunnskapsoppsummeringer. Vi vurderer eventuell endring av anbefalinger når det er tilstrekkelig vitenskapelig grunnlag for det.
På forskning.no har det pågått en debatt om hvordan nordmenn skal få i seg nok jod, og om anbefalingene til Helsedirektoratet er tilstrekkelige for å dekke behovet. Deriblant skriver Tanja Kalchenko og Nina Johansen at behovet for dette næringsstoffet kunne enkelt vært dekket via tilstrekkelig jodberiking av salt, og at meieriprodukter er et blindspor i jodkrisen.

Les deg opp på debatten her:

Hva skal til for å løse den norske jod-floken? Tanja Kalchenko og Nina Cathrine Johansen - Helsepersonell for plantebasert kosthold.

Jodfloken bør løses sammen. Ida Berg Hauge - Opplysningskontoret for meieriprodukter.

Jod er myndighetenes ansvar. Tanja Kalchenko og Nina Cathrine Johansen - Helsepersonell for plantebasert kosthold.

Helsedir

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Kjente og kjære hageplanter kan skape trøbbel på sikt. Mange tenker nok på lupinen når de hører ordet fremmedart. Lupinene kom til Norge som en vakker ...
forskning.no 28.09.2023
Amerikanske forskere har kartlagt på hvilke tidspunkt eiere til omplasserte hunder kan forvente at adferdsproblemene går over, og når de kan forventes ...
forskning.no 28.09.2023
- Bare det å si at ME ikke kan helbredes, gjør at pasientene blir usikre, stresset eller redde, og de mister naturlig nok håpet. Dette gir dårligere ...
forskning.no 28.09.2023
Havets dyp er like ubegripelig som universet. Det beviser nok en gang vinneren av Oceanopgraphic Magazines Ocean Photographer of the Year 2023. Se ...
forskning.no 28.09.2023
Etter mange års arbeid mener en forskergruppe å vise hvordan antimaterie påvirkes av tyngdekraften.
forskning.no 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt