AddToAny

Helge Lurås bekrefter navnet på ny nettavis

Nytt selskap og nettsted på plass. Den varslede nye nettavisa til tidligere Resett-redaktør Helge Lurås er i ferd med å ta form - og finne sitt navn. I juli stiftet Lurås aksjeselskapet Inyheter AS, der han selv står oppført som styreleder.
I Enhetsregisteret er selskapets formål registrert som «Formidling av nyheter og analyser, samt forlagsvirksomhet og annen medievirksomhet som naturlig faller sammen med dette.»

Allerede 21. juni registrerte Lurås som privatperson nettdomenet inyheter.no, viser oppslag hos NorID.

På spørsmål fra Journalisten bekrefter Lurås navnet på nysatsingen.

- Vi har flere medarbeidere klare og er i kontakt med flere bidragsytere. Jørgen Granberg og John M. Johansen er blant annet med. De sluttet i Resett da jeg fikk sparken i juni, skriver Lurås i en e-post.

Lurås har i sommer profilert prosjektet på Facebook-siden «Helge Lurås' nye nettavis». Denne uka meldte siden at Benjamin Bringsås blir en av journalistene i den nye avisa. Bringsås er også politiker tilknyttet partiet Liberalistene.

- Vi satser også på andre yngre krefter i tillegg til Benjamin Bringsås. Vi legger også opp til videoproduksjon og et kommentarjournalistisk konsept i tillegg til skriftlige nyheter, debattstoff og grundigere analyser. Inntektene vil i hovedsak basere seg på abonnement og donasjoner fra leserne. Jeg blir ansvarlig redaktør, skriver Lurås.

På nettadressen inyheter.no møtes man for øyeblikket med beskjed om at siden er under arbeid. Meldingen er plassert over et bakgrunnsbilde av en kornåker. Lurås har tidligere nevnt 25. august som planlagt lanseringsdato.

Lurås har ligget i strid med Resett-styret, og i juni mottok han avskjedigelse fra nettavisa han var med på å starte for fem år siden.

Image-text:

Helge Lurås planlegger den nye nettavisa iNyheter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen understreker at det er trange tider. Det påvirker også mediestøtten.
Journalisten 06.10.2022
Dette er de største endringene for mediesektoren. Regjeringens «mediebudsjett» blir møtt med forståelse i medieorganisasjonene, men flere er bekymret for ambisjonsnivået på sikt.
Journalisten 06.10.2022
Overveldet over hvor mye kult som har foregått i mellomtiden, forteller Jostein Larsen Østring.
Journalisten 06.10.2022
En japansk journalist og filmskaper som filmet demonstrasjoner mot juntaen i Myanmar, er dømt til ti års fengsel, opplyser japanske diplomater.
Journalisten 06.10.2022
To nye medarbeidere i NRK Vestfold og Telemark. Veslemøy Prøis (26) og Siw Borgen (38) er ansatt som nyhetsjournalister i NRK Vestfold og Telemark, skriver distriktskontoret i en pressemelding.
Journalisten 05.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt