AddToAny

Har fått jobben med å bygge statens kriseportal på rekordtid: - Som å lande på Mars

Har fått jobben med å bygge statens kriseportal på rekordtid: - Som å lande på Mars
Den nye tjenesten skal sende opp mot 20 milliarder kroner til norske bedrifter i måneden.
Fredag presenterte finansminister Jan Tore Sanner regjeringens nye nødhjelp for bedrifter som har mistet et betydelig omsetningstall som følge av koronaviruset. Støtten skal gå til å dekke faste kostnader som husleie og forsikringer.

Det er Finans Norge som har fått oppgaven med å utvikle tjenesten. På dagens pressekonferanse kunne administrerende direktør Idar Kreutzer røpe at de har satt seg en intern målsetning på to til tre uker.

- Dette er ganske komplekst, og vi har ikke gjort det før. Samtidig, når vi er trygge på at vi kan klare å få til en slik ordning og få den på plass relativt raskt, er det fordi vi kan bygge på etablerte velfungerende digitale løsninger i Norge, sa han til pressen.

Ordningen skal både være enkel å benytte og administrere, og utformes slik at det tar kort tid fra søknad er sendt til pengene er på konto.

- Har ingen tid å miste

Selv om regjeringen skal bruke den neste uken på å få på plass avgrensning og regelverk for ordningen, som også skal behandles i Stortinget, forteller Jan Erik Fåne i Finans Norge at de setter i gang utviklingsarbeidet så raskt som mulig.

- Nå har vi ingen tid å miste og starter planleggingen umiddelbart, sier han til Kampanje.

Selv om en hel bank- og finansnæring er på oppgaven, er det ikke noe tvil om at det er et helt ekstraordinært prosjekt de går i gang med.

- Det er en landing på mars det vi skal gjennomføre nå. Dette har ingen gjort på så kort tid, sier Fåne.

- Agil utvikling

Det er bank- og finansnæringens infrastrukturselskap Bits som leder utviklingsarbeidet. De skal samarbeide tett med bankenes egne IT-avdelinger, inkludert DNBs IT-avdeling.

- Vi fikk formelt oppgaven for fire timer siden og har lite å kommunisere utad. Nå skal vi fokusere all vår tid på å løses dette problemet, sier administrerende direktør i Bits, Eivind Gjemdal.

Han er sikker på at de vil komme i mål innen fristen.

- Vi har selvsagt en skisse og en plan for hvordan dette kan gjøres og har p.t. nok ressurser til å håndtere problemet.

- Hvor mange årsverk skal jobbe med dette?

- Vi har ikke en komplett detaljert prosjektplan. Dette er agil utvikling.

Dialogen med regjeringen startet bare tre-fire dager før løsningen ble presentert fredag morgen.

- Det er definitivt en utfordrende oppgave og det kommer til å bli et tøft løp, men dette fikser vi. Vi har en hel næring i ryggen som stiller ressursene sine til disposisjon.

Image-text:

Stor oppgave:

Finansminister Jan Tore Sanner (t.v.), administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer (bak) og leder i LO, Hans-Christian Gabrielsen (bak t.h.) på pressekonferansen om kompensasjonsordning til bedrifter. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Raser etter at Twitter merket to av meldingene hans som villedende.
Kampanje 27.05.2020
- Vi må mer enn to år tilbake for å finne en måned med reklamefilmer med like lite effektiv oppmerksomhet, skriver Håvard Ose i Mediacom.
Kampanje 27.05.2020
Har også utpekt ny sjef for tv-produksjonsselskapene som blir igjen i selskapet.
Kampanje 27.05.2020
- Selskaper som innfører permanent hjemmekontor kan støte fra seg mange flinke folk, skriver Anders L. N. Tvedten i Try Råd.
Kampanje 27.05.2020
Lasse Maugesten blir strategisk rådgiver i Grid branding.
Kampanje 26.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt