AddToAny

Hanna Relling Berg takker nei til gjenvalg som NR-styreleder

- Har gjort en strålende innsats som leder. Hanna Relling Berg har takket nei til valgkomiteen og går dermed av som styreleder i Norsk Redaktørforening på landsmøtet 3. mai, skriver Norsk Redaktørforening i sitt nyhetsbrev.
- Det har vært en stor ære og sann glede å få lede arbeidet i Norsk Redaktørforening, og jeg takker alle for tilliten som er vist meg. Det var ikke lett å takke nei til gjenvalg, men jeg vet at det er rett. I tillegg til jobben som ansvarlig redaktør for Sunnmørsposten, har jeg nå behov for mer tid sammen med mine nærmeste, sier Relling Berg ifølge nyhetsbrevet.

Hun fremhever viktigheten av redaktørforeningens rolle som en kompromissløs forsvarer av ytringsfriheten og redaktørinstituttet.

- Vi har et særlig ansvar for å bidra til åpenhet, sikre at ulike syn kommer fram, vise verdien av saklig uenighet og stå fjellstøtt på de presseetiske prinsippene.

Nestleder Eirik Hoff Lysholm roser Hanna Relling Berg for jobben hun har gjort for redaktørfellesskapet:

- Hanna har gjort en strålende innsats som leder for Norsk Redaktørforening. I en tid der mange roper høyt, har hun framstått som den rake motsetning. Hun er en sindig, prinsipiell og balansert forsvarer av den sannhetssøkende journalistikken og har på klokt vis loset i havn en rekke store saker som vil styrke redaktørrollen og ytringsfriheten både på kort og lang sikt.

Image-text:

- Det har vært en stor ære og sann glede å få lede arbeidet i Norsk Redaktørforening, sier Hanne Relling Berg.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Presseorganisasjonene mener å verne seg mot kritikk ligger utenfor taushetsplikten.
Journalisten 15.04.2021
Nina Selbo Torset overtar som leder. Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (Skup) har i kveld avholdt digitalt årsmøte. På møtet ble Aftenposten-journalist Nina Selbo Torset valgt som ny leder. Hun overtar etter Silje S. Skipshamn.
Journalisten 14.04.2021
Video skal ha utløste siktelsene.
Journalisten 14.04.2021
Henter inn ny ekspertkommentator. Friidrettsprofilen Ingvill Måkestad Bovim (39) slutter seg til OL-laget til Discovery som ekspertkommentator. - Vi er veldig glade for å få Ingvill Måkestad Bovim med på OL-laget vårt.
Journalisten 14.04.2021
Lang prosess for å få innvilget formelt fritak. Dagsrevyen-anker Eline Buvarp Aardal har formelt fått fritak fra NRKs hovedregel om «normert tale» i nyhetssendinger, og kan bruke dialekt når hun leder Dagsrevyen.
Journalisten 14.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt