AddToAny

Han er håndballherrenes viktigste benkesliter

Han er håndballherrenes viktigste benkesliter
Når herrelandslaget i håndball møter Portugal onsdag, er det med manuellterapeut Harald Markussen som en av de viktigste på benken.
45-åringen har jobbet tett med håndballherrene siden 2009 og de to siste årene har han vært ansatt i Norges håndballforbund i en 100 prosent stilling med ett mål for øyet; sørge for at våre håndballhelter holder seg mest mulig skadefri samt kommer seg raskest mulig etter en skade.

- Under et mesterskap som nå jobber jeg med utøverne hele dagen. Det dreier seg om basic fysioterapi, aktiv rehabilitering, leddbehandling, muskelbehandling og mye taping, sier Markussen på telefon fra Egypt.

Dette skjer på kampdager

På kampdager som i dag, starter han frokosten med å få en oversikt over om noen har blitt syke i løpet av natten. Deretter sørger han for å få status på alle vondter og plager, og vurderer sammen med legen om tiltak må gjøres.

Når trenerne starter muskelforebyggende trening, er Markussen med for å hjelpe de som har en plage og i timene rett før kamp starter han med taping.

- All taping skal være gjennomført før oppvarmingen starter. Jeg antar at jeg bruker 60-80 meter tape

Les mer

Flere saker fra Fysioterapeuten

Bergensere som sliter med ettervirkninger av koronasykdom, tilbys nå tverrfaglig oppfølging gjennom et kommunalt gruppetilbud. Dette skal gi økt opplevelse av mestring og bedre muligheter for aktivitet og deltakelse.
Fysioterapeuten 01.03.2021
Er du vår nye medarbeider? Harstad kommune har 25 000 innbyggere, og er et naturlig midtpunkt i landsdelens mest folkerike område. Det er kort vei til det meste du trenger for et godt liv.
Fysioterapeuten 01.03.2021
Ventelistene hos fysioterapeutene i Kolbotn ble redusert med hele 29 prosent i forbindelse med et prosjekt hvor nye hjelpemidler ble tatt i bruk.
Fysioterapeuten 28.02.2021
Fysioterapiutdanningen ved NTNU i Trondheim og OsloMet har fått til sammen 15 millioner kroner for å heve kvaliteten og relevansen i praksisstudier i kommunal tjeneste.
Fysioterapeuten 26.02.2021
Pasienter med hoftebrudd skal mobiliseres så tidlig som mulig etter kirurgi, og minst en gang daglig underveis i sykehusoppholdet. Dette er ett av budskapene i en ny klinisk retningslinje utgitt av det amerikanske fysioterapeutforbund, APTA.
Fysioterapeuten 25.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt