AddToAny

Halleraker premiereklar med nye TV 2-dokumentarer

Halleraker premiereklar med nye TV 2-dokumentarer
- Vi håper at «Ekte»-formatet kan møte et behov for informasjon som unge har, gjort på en måte som treffer, sier TV 2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække.
Høsten 2020 lanserte TV 2 første sesong av «Ekte», med seks korte dokumentarer med aktuelle og spennende tema som angår målgruppen 13-19 år. Nå er programleder Guro Halleraker på plass med en ny sesong.

- Vi håper at «Ekte»-formatet kan møte et behov for informasjon som unge har, gjort på en måte som treffer, sier TV 2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække.

Responsen etter første sesong var god. TV 2s nyhetsredaktør har stor tro på at «Ekte» er et konsept det er behov for, og som vil engasjere og skape debatt i den unge målgruppen.

- Det er spennende og også utfordrende å lage innhold til denne målgruppen, som har så enormt mange plattformer å velge innhold fra, sier Solbrække.

Ifølge en melding fra TV 2 heter det at redaksjonen jobber tett opp mot målgruppen, som har kommet med mange gode innspill til temaer de er opptatt av, i tillegg til formen på episodene.

- Guro er en programleder som byr på seg selv, og tør å være ekte i alle situasjoner. Hun stiller kloke spørsmål, er ikke redd for å være direkte og ber om klare svar, sier nyhetsredaktøren.

Første sesong var innom temaer som krimvlogging, falsk lykke på SoMe, kroppspress og ensomhet. Episodene denne sesongen vil variere mellom aktuelle saker fra nyhetsbildet, og temaer som målgruppen er opptatt av.

I første episode av sesong 2 handler det om rasisme. Videre i sesongen skal «Ekte» blant annet ta for seg temaer som unge troende - og fordommene de møter, gaming som yrkesvei, konspirasjonsteorier, og søvn - eller snarere mangelen på det.

- Med serien forsøker vi å opplyse, underholde og være konstruktive. Jeg utforsker temaer som religion, seksualitet, rasisme, konspirasjonsteorier, kriminalitet, gaming og mye mer. Det er fantastisk gøy å undersøke et så vidt spekter av temaer som ungdom er opptatt av. Vår generasjon er opptatt av ting som foreldrene våre knapt forstår noe av. Vi tilbringer store deler av hverdagen på sosiale medier og jobber for at dataspill skal bli en idrettsgren. Samtidig er vi opptatt av tidløse saker som ytringsfrihet og religion. Responsen på sesong 1 har vært utrolig fin, og jeg håper og tror vi treffer like godt med denne sesongen, sier Guro Halleraker.

Den nye sesongen består av 16 episoder som publiseres på TV 2 Sumo, TV2.no og TV 2 - i tillegg til kortversjoner på TV 2s sosiale medier-kontoer. Første episode publiseres først på TV 2 Sumo torsdag 25. februar, og nye episoder publiseres med to ukers mellomrom.

Image-text:

Skal treffe ungdommen:

Med mål om å engasjere ungdom har en ny sesong av dokumentarserien med programleder Guro Halleraker premiere på TV 2 denne uka.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Denne gang handler det om å være til stede på en relevant og sjarmerende måte, gjennom noe de fleste kan kjenne seg godt igjen i, sier Carl Erik Conforto i SMFB.
Kampanje 04.03.2021
Marion Celine Rudsli blir ny Bokklubbansvarlig i Strawberry Publishing.
Kampanje 04.03.2021
Medietilsynet i gang med nye NRK-utredelser.
Kampanje 04.03.2021
- Oppdragene kommer nesten raskere enn vi klarer å få dem ferdigstilt, og det er en utrolig morsom situasjon å være i, sier Head of Content, Tale Gjøvik.
Kampanje 03.03.2021
Satser på ny teknologi som en erstatning for «cookies».
Kampanje 03.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt