AddToAny

- Hadde identitetskrise i et år før jeg skjønte at jeg måtte si opp

- Hadde identitetskrise i et år før jeg skjønte at jeg måtte si opp
Veronica Mike Solheim slutter i Anti for å satse på gründerlivet i New York.
Etter drøye fire år har Veronica Mike Solheim sagt opp jobben i Anti. Der har hun vært sjefredaktør og kreativ leder for A New Type of Imprint i Anti, et magasin som hun selv pitsjet for design- og kommunikasjonsbyrået som 22-åring i 2014. I årene som fulgte har magasinet mottatt prisene Best Design Media 2018 av A Design Award og Årets Design Tidsskrift av Tidsskriftforeningen.

- Det har vært helt rått. Anti har gitt meg 100 prosent frihet til å gjøre hva jeg vil. Jeg har fått starte et indie-magasin med fastlønn. Det har vært en veldig privilegert posisjon å være i, hvor de har tatt all risiko, sier hun til Kampanje.

- Hadde identitetskrise

Siste utgave av magasinet kom ut i oktober i fjor, men avgjørelsen om å slutte i Anti begynte å ta form lenge før det, ifølge Solheim.

- Jeg følte ikke at jeg hadde så mye mer å komme med, og ble veldig rastløs og hadde lyst til å flytte på meg. Jeg bare kjente at jeg måtte gjøre noe nytt. Jeg hadde identitetskrise i et år før jeg skjønte at jeg måtte si opp, sier Solheim.

Hun skamroser sine tidligere kollegaer i Anti, og ikke minst sin tidligere sjef.

- Jeg er evig takknemlig for all støtten og spillerommet jeg fikk i Anti. Etter min mening er Kenneth Pedersen en sjef til etterfølgelse. Han tør å satse på unge og engasjerte kreatører, og miljøet er generelt veldig trygt og levende. Men ved et tidspunkt hadde jeg ikke mer å bidra med. Og jeg tenker at det er helt greit og normalt i denne bransjen. Er man lei, så er man lei.

Fra Oslo til New York

Nå har hun forlatt Oslo og inntatt New York, der hun blant annet startet kollektivet The Good Spc. sammen med psykolog og forfatter Pia von Hirsh og NGO-konsulent og prosjektleder Ida Evita. De jobber både sammen og alene med prosjekter som skal «fremmer en åpen, inkluderende og bærekraftige livsstil».

- Det er en eneste stor klisjé, men jeg føler et visst ansvar for å tenke ut ideer som kan gjøre verden til et bedre sted. Vi kreative har jo en ganske sterk stemme, vi jobber med påvirkning, kommunikasjon og problemløsning. Hvorfor ikke løse verdensproblemer?

Et av prosjektene har fått full pott fra Grafill-stipendet og skal lanseres i vår. Foreløpig er finansieringen begrenset til dette stipendet, men planen er å sette i gang en Kickstarter (folkefinansiering, red. anm) for å hente ytterligere kapital.

- Man må jo bare jobbe på, sier Solheim.

Akkurat hva prosjektet går ut på, vil hun ikke si så mye om ennå, annet enn at hun er opptatt av å fremme psykisk helse.

- Levende by

- Hvorfor New York?

- Det er et spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger. Jeg tror mange kreative trekkes til denne byen fordi industrien er veldig stor her borte innenfor grafisk design og kreativitet. Også er byen veldig levende. Alle som var litt utenfor på skolen ender opp i New York og finner tilhørighet. Det gjør at det er en veldig stor og ulik gruppe med mennesker her, det er veldig inspirerende som kreatør.

- Hva er tidsperspektivet ditt i New York?

- Jeg tar alt som det kommer. Jeg kan se for meg at jeg i hvert fall blir her noen år til.

Veronica Mike Solheim, som i tillegg til redaktørgjeringen også har bakgrunn som blogger - noe som ga henne prisen «Årets blogger» på Vixen-utdelingen i 2014 - sier at hun med dette beveger seg bort fra medier.

- Dette er noe helt nytt, men det handler fremdeles om formidling og historiefortelling, sier hun.

- Dyktig og ambisiøs

Anti-sjef Kenneth Pedersen beskriver Solheim som «en utrolig dyktig og ambisiøs ung dame som setter seg høye og hårete mål, og når dem».

- Det er ikke umulig at vi kommer til å jobbe sammen igjen, sier han.

Han utelukker ikke at de vil beholde A New Type of Imprint, men det blir i så fall ikke i den formen det har hatt, forteller han.

- Har dere tjent penger på magasinet?

- Nei, men vi startet ikke A New Type of Imprint for å tjene penger. Motivasjonen var å vise verden hvor mange flotte, flinke kreatører vi har i Norge. Vi følte at vi måtte ta et ansvar. Samtidig har vi lært mye om innholdsproduksjon, sier Pedersen.

Image-text:

På egne bein:

- Jeg bare kjente at jeg måtte gjøre noe nytt, sier Veronica Mike Solheim, som har bevegd seg fra Anti og Oslo til et gründerliv i New York. Foto: Sara Angelica Spilling

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Det virker som at journalistikken er blitt litt tammere, sier Erna Solbergs høyre hånd gjennom mange år, Sigbjørn Aanes.
Kampanje 25.08.2019
Ny bloggstjerne med TV 2-serie: - Håper serien vil gjøre at unge og voksne blir både engasjert og provosert.
Kampanje 24.08.2019
Try gikk av med seieren i IKEAs byråkonkurranse
Kampanje 23.08.2019
- Vi føler et stort ansvar når vi nå tar på oss oppgaven, sier han.
Kampanje 23.08.2019
Toppsjef ser ingen mørke skyer, men advarer mot et «møkkakvartal» etter sommeren.
Kampanje 23.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt