AddToAny

Høyesterett avklarer beregning av menerstatning i ny dom

Skadelidte får 450.000 kroner i erstatning etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep som barn.
Saken gjaldt utmåling av menerstatning i en sak der det var lang tid mellom skadetidspunktet og tidspunktet for fastsettelsen av erstatningsbeløpet.

Bakgrunnen for saken er en ransakelse av et ektepar i Oslo i 2014, der det ble foretatt det største beslaget av overgrepsmateriale som er gjort i Norge. Beslaget ble knyttet opp til et nettverk av menn som var tiltrukket av unge gutter.

En av guttene som ble identifisert ved beslaget, hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep over flere år mens han var barn.

Stavanger tingrett dømte tiltalte til fengsel i ni år for blant annet seksuell omgang med fornærmede fra 2004 til 2007.

Dommen ble anket av påtalemyndighetene som var uenige i straffutmålingen. Gulating lagmannsrett skjerpet straffen til fengsel i elleve år. Videre ble tiltalte dømt til å betale erstatning for påførte utgifter med 3.147 kroner, oppreisningserstatning med 300.000 kroner og menerstatning med 412.000 kroner.

Fornærmede anket dommen til Høyesterett over lovanvendelsen ved utmålingen av menerstatningen.

Skjønnsmessig erstatning

Høyesterett innleder med en generell redegjørelse om utmåling av menerstatning etter skadeersta

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Målet er å styrke rettsvernet til barn og unge som blir utsatt for vold og overgrep.
Advokatbladet 30.11.2022
Arbeidsrettsstrid endte i advokat-uenighet: Et utkast til en fratredelsesavtale er ikke et forlikstilbud, mente arbeidstakers advokat. Advokaten til arbeidsgiver, derimot, hadde et annet synspunkt.
Advokatbladet 30.11.2022
Men reverserer kuttet i satsene for tolker, og øker inntekts- og formuesgrensene for fri rettshjelp.
Advokatbladet 29.11.2022
Advokatfirmaet Berngaard i Oslo håper mange advokater vil delta i toget torsdag 1. desember.
Advokatbladet 29.11.2022
Ifølge UNE var det ikke grunn til å foreta en nærmere vurdering av hensynet til barna i behandlingen av søknaden til en mann med tre barn. Nå ber Sivilombudet om at saken behandles på nytt.
Advokatbladet 29.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt