AddToAny

Håper å starte vaksineringen tidlig neste år - Vi jobber som gale

Håper å starte vaksineringen tidlig neste år - Vi jobber som gale
Norske helsemyndigheter jobber på spreng for å planlegge massevaksineringen når covid-19-vaksinene er klare. Hvilke personer som skal få vaksinen først og sist, avgjøres av politikerne i midten av desember.
- Vi er nærmere 100 mennesker som jobber som gale nå, for å gjøre alt dette klart. Sånn at vi kommer raskt i gang og ikke mister noe tid når vaksinene kommer til landet, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB.

- Planleggingen er ekstremt krevende, fordi mye ennå er ukjent. Det ene er hvilke vaksiner vi får, og hvilke egenskaper de har. Det andre er når de kommer, og hvor mange doser vi får i første omgang, sier Aavitsland.

De lovende vaksinenyhetene gjør at regjeringen håper å starte vaksinering mot covid-19 i Norge i starten av neste år. Det sa statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse onsdag.

Vaksinerekkefølgen

Rekkefølgen skal bestemmes av regjeringen i desember. Folkehelseinstituttets ekspertutvalg har allerede foreslått at risikogrupper, helsepersonell og andre i kritiske samfunnsfunksjoner bør stå først i køen.

- Det forventes at

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

To typer vaksiner er blant tingene som skaper usikkerhet, erfarer Helsedirektoratet.
Sykepleien 22.01.2021
For å få bukt med det muterte viruset som først ble påvist i Sør-Afrika, må det lages nye, tilpassede vaksiner. Og det må skje fort.
Sykepleien 22.01.2021
- Det er ikke vanskelig å forstå at enkelte mener at aktiv dødshjelp må være opp til hver enkelt. Det har jeg en stor respekt for. Likevel mener jeg at en naturlig død er en verdi vi må kjempe for, skriver lederen i Rådet for sykepleieetikk.
Sykepleien 21.01.2021
- Hele eksamen var et sjokk, sier Mette Grindheim. Hun fryktet stryk, men fikk bestått med karakteren E på en anatomieksamen som har skapt mye frustrasjon og høy strykandel.
Sykepleien 21.01.2021
En enslig sykepleier vil kun ha mulighet til å kjøpe 2,5 prosent av boligene i Oslo, ifølge den ifølge halvårlige sykepleierindeksen fra Eiendom Norge.
Sykepleien 21.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt