AddToAny

Grimstad tilbake på skolebenken etter fire år på Stortinget

Grimstad er ny direktør for samfunnskontakt ved Høyskolen Kristiania.
Saken oppdateres.

Førsteamanuensis Carl-Erik Grimstad er tilbake på Høyskolen Kristiania som en nyoprettet stilling som direktør for samfunnskontakt.

- Å komme tilbake til Høyskolen Kristiania etter fire år på Stortinget har vært som å ta med meg flyttelasset og flytte inn i et nytt hus - mye velkjent, men med helt andre rammer og rutiner, sier Grimstad i en pressemelding.

Han fortsetter:

- Den profesjonaliseringen og struktureringen som begynte de siste årene før 2017 er kommet en lang vei, men samtidig opplever jeg at høyskolen har beholdt mye av sin helt egenartede vitalitet. Ikke minst er vi er på god vei til å bli Norges første arbeidslivsuniversitet, denne reisen vil jeg gjerne være med på.

- Unik kompetanse

Administrerende direktør Solfrid Lind er fornøyd med sin nyeste ansettelse.

- Carl-Erik Grimstad kjenner oss og sektoren svært godt, og med fire år på Stortinget bak seg har han en unik kompetanse som vil være nyttig i vårt arbeid med å bygge Norges første uavhengige universitet, forteller Lind.

Grimstad har en meget innholdsrik bakgrunn. Han har blant annet vært presseoffiser for den norske UNIFIL-styrken i Libanon (1985-86) sekretær for H.K.K. Kronprinsessen (1989-91), soussjef ved slottet (1991-93), reporter for TV2 i London (2001-02), varaordfører i Tjøme kommune (2015-2017) og nå sist sittet fire år som stortingsrepresentant for venstre og som medlem av Helse- og omsorgskomiteen på stortinget (2017-21).

Han er i utgangspunktet utdannet ved Universitetet i Oslo som candidatus rerum politicarum (cand.polit.), som er en samfunnsvitenskapelig utdanning. Han har sden 2010 undervist i journalistikk ved Høyskolen Kristiania, en stilling som han nå vender tilbake til, i tillegg til ansvaret og arbeidsoppgavene i hans nye stilling som direktør for samfunnskontakt.

- Relasjonsbygging er ikke salg

På Stortinget har Grimstad først og fremst hatt fokus på helse- og omsorgssektoren, men han forteller at utdanningspolitikk har stått svært sentralt i hans politiske miljø.

- En samfunnskontaktstilling er på mange måter politisk håndverk i andre klær. Fra min plass på Stortinget vet jeg hvor viktig det er for representantene å ha et godt forhold til omverdenen når partier og komiteer skal stake ut retningen for vårt samfunn. Noen av de mest fruktbare innspillene til ny politikk har jeg mottatt fra dyktige representanter fra institusjoner og organisasjoner. På den annen side: å tilnærme seg Stortingsrepresentanter som om du skulle selge abonnement fra One Call, er dødfødt. Relasjonsbygging er ikke salg, men dialog i øye-høyde, sier han.

En utdanningsinstitusjon er ikke til for seg selv, men for samfunnet som helhet, ifølge Lind.

- Jevnlig dialog med myndigheter og andre samfunnsaktører er avgjørende for at vi skal kunne utføre vår misjon om å gi flest mulig anledning til utdanning og personlig utvikling i et livslangt læringsperspektiv, til det beste for samfunnet. Det er heldigvis ikke bare fremtidens studenter som vil nyte godt av Carl-Erik sitt arbeid for høyskolen. Han vil nemlig fortsette å undervise i tiden fremover, så mange av dagens studenter kan glede seg til å få en tidligere stortingsrepresentant som foreleser neste semester, avslutter Lind.

Image-text:

Tilbake:

Etter fire år på Stortinget er nå Carl-Erik Grimstad tilbake hos Høyskolen Kristiania. Foto: Geir Olsen / NTB

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- At TV 2 faktisk går så langt som å tildele Toska denne rollen svekker, i mine øyne, ekspertens funksjon hos vår største kommersielle TV-kanal, skriver PR-rådgiver Rebecca Goodchild.
Kampanje 16.01.2022
- Alt som kan bidra til at han eller de andre domfelte kan bidra til samfunnet, er positivt, sier sønnen til politimannen som ble drept under Nokas-ranet.
Kampanje 16.01.2022
- Vi sniffer alltid rundt etter gode idéer som kler Otto og Norsk Tipping, sier Janne Brenda Lysø i Pol.
Kampanje 14.01.2022
- Jeg er imponert over det Kron har fått til så langt, sier Guri Berge.
Kampanje 14.01.2022
Reklamebyrået Fuel og produsent Oslo Assembly står bak Bamas nyeste reklamefilmer.
Kampanje 14.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt