AddToAny

Gravefritt i sensitiv leire i Trondheim

Gravefritt i sensitiv leire i Trondheim
NoDig-treffet med Trondheimsprosjektet Fredlybekken og Nydalsbrua samlet hele 50 deltakere onsdag.
De fikk et spennende innblikk i tunnelering, retningsstyrt boring og pilotrørsboring i et omfattende infrastrukturprosjekt i regi av Trondheim kommune.

Av Odd Borgestrand

Her var det representanter fra kommuner, konsulentselskaper og entreprenører.

Byggherre Trondheim kommune har knyttet til seg Vianova Trondheim for utarbeidelse av totalentreprisen i prosjektet. Totalentreprenør Steg Entreprenør AS i samarbeid med danske Østergaard AS har på sin side knyttet til seg Multiconsult, Asplan Viak, WatnConsult og Niras i sin prosjektering. Prosjektet har en totalramme på 60 millioner kroner, og er en del av et større infrastrukturprosjekt i Trondheim kommune.

Kloakk ut i Nidelva

Prosjektleder Eli Holen i kommunalteknikk, avdeling VA, i Trondheim kommune, er med i sitt første NoDig-prosjekt. Hun har opplevd dette som både spennende og krevende. Fredlybekken ligger i dag i rør til Nidelva. Røret ble etablert på 50- 60-tallet i det opprinnelige bekkedraget. Kloakk fra området er ført inn i det samme røret slik at både overvann og kloakk føres ut av området i et felles avløpsrør. Når det kommer store mengder regn, har ikke pumpestasjonen ved Nidelva tilstrekkelig kapasitet til å pumpe alt avløpsvannet over i kloakktunnelen. Dermed slippes de

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

Mens Oslo, Bærum og Bergen holder høy utbyggingstakt på undervisningsbygg, er det mange kommuner med null planer. Vestby har ingen registrerte planer, men så har de nettopp ferdigstilt to nye skoler, Bjørlien og Brevik.
article_web VVS Aktuelt 16.05.2019
Nye Vestsiden ungdomsskole på Kongsberg kan bli en av de første skolene i verden med hydrogenlagring.
article_web VVS Aktuelt 16.05.2019
Vegghengt toalett med oppvarmet sete som automatisk åpner og lukker, gjennomstrømmingsvarme i dyse og tørkefunksjon med regulering av varme, luftrensende filter og selvrensende stavdyse.
article_web VVS Aktuelt 16.05.2019
Kontraktene må ikke være så store at de i praksis stenger ute lokale selskaper, og i stedet går til utenlandske selskaper uten ansatte håndverkere og lærlinger.
article_web VVS Aktuelt 16.05.2019
Når nytt sykehus skal bygges, trengs det såpass mye rør og rørleggerarbeid at kontrakten er verdt 130 millioner kroner. Så langt er det tildelt kontrakter for 2,5 milliarder.
article_web VVS Aktuelt 15.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt