Kjøkkenskriveren
11.12.2018
Helsedirektoratet har lagt fram sin årlige tilstandsrapport over utviklingen i norsk kosthold. Den inneholder to gode nyheter: Sukkerforbruket i befolkningen går stadig nedover, mens andelen 15-åringer som spiser grønt hver dag øker.
- Nå peker mange piler riktig vei for ungdommen, sier divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Linda Granlund. - Det å spise grønt er noe av det aller viktigste man gjør for helsa si.
Den dårlige nyheten er at totalforbruket av grønnsaker har falt. Det viser Matforsyningsstatistikken. Tallene fremkommer i rapporten «Utviklingen i norsk kosthold», Helsedirektoratets årlige tilstandsrapport om forbruket av matvarer og hvordan kostholdet utvikler seg over tid. Den bygger også
Gå til medietDen dårlige nyheten er at totalforbruket av grønnsaker har falt. Det viser Matforsyningsstatistikken. Tallene fremkommer i rapporten «Utviklingen i norsk kosthold», Helsedirektoratets årlige tilstandsrapport om forbruket av matvarer og hvordan kostholdet utvikler seg over tid. Den bygger også