AddToAny

Godt i gang med nytt program i gruppeterapi

Godt i gang med nytt program i gruppeterapi
Etter at den nye spesialistutdanningen trådte i kraft for psykologer, har det kommet et mangfold av valgfrie videreutdanninger å velge blant. Et av dem er programmet i gruppeterapi ved Institutt for Aktiv Psykoterapi.
GRUPPETERAPEUTER: Programmet i gruppeterapi ved IAP skal inneholde en god blanding av teori og erfaringslæring, forteller fagansvarlig Geir Løkling og kursleder Kate I. Rivø. Psykologisk.no fikk være med på kursdag. Foto: Elise Kjørstad. Godt i gang med nytt program i gruppeterapi

6. apr. 2018. Sist oppdatert: 6. apr. 2018.

Institutt for Aktiv Psykoterapi (IAP) har siden begynnelsen av 2000-tallet tilbudt etterutdanning i gruppeterapi. Etter at reglene ble endret i 2015, er kurset nå lansert i ny form. Første kull startet opp i fjor høst.

Kunnskap og ferdigheter i gruppeterapi kan være nyttig både for de som jobber i spesialisthelsetjenesten og for de som jobber i første-linjen, hevder fagansvarlig for programmet, Geir Løkling.

Overfor Psykologisk.no fremhever han at terapeutrollen i gruppeterapi er vanskelig, kanskje mer kompleks og avansert enn i individualterapi.

Mange som har forsøkt seg som gruppeterapeut, har nok erfart at det kan være krevende. Det trengs utdanning for å lære å bli en god gruppeterapeut.

[ Artikkelen fortsetter under annonsen.] I et debattinnlegg i Tidsskrift for Norsk Psykologforening har han tidligere pekt på at det undervises for lite i gruppeterapi ved psykologutdanningene i Norge. En fallgruve kan være at man ender opp med å bedrive individualterapi i gruppa mens resten av deltakerne venter på tur.

I en gruppe har ma

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Det opplyser regjerningen i en pressemelding onsdag. - Å være glad i seg selv og fornøyd med sin egen kropp er bra for helsa.
Psykologisk.no 20.01.2021
- Hverdager er kjempefint. De er det flest av, sier Eirik Hørthe. Psykologen og skribenten blir nå fast bidragsyter i Psykologisk.no Pluss med en spalte som heter nettopp «Hverdagspsykologi».
Psykologisk.no 19.01.2021
For første gang har en metoo-sak nådd Høyesterett. Eksperter oppfordrer nå alle arbeidsplasser til å ha klare rutiner for varsling og forebygging av seksuell trakassering.
Psykologisk.no 19.01.2021
Psykedelika har gjennom en rekke studier vist gode resultater på behandlingen av depresjon, angst, og posttraumatisk stresslidelse. Men hvor nyttig er dette i terapirommet? Det er tema i ukens episode av Pia og psyken.
Psykologisk.no 18.01.2021
Det å gå, i sitt helt eget tempo, kan også være en form for opprør, skriver Tonje Jacobsen-Loraas.
Psykologisk.no 15.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt