AddToAny

Giske mente filmen om ham manglet viktige tilsvar: Nå skal den sendes på NRK

Har ikke gjort endringer fra kinoversjonen. - Vi har vurdert det til at filmen slik den er nå, ikke har påstander som utløser samtidig imøtegåelse, sier etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK.
NRK har kjøpt visningsrettighetene til dokumentarskaper Håvard Bustnes' film «Trond Giske - Makta rår», som fikk mye oppmerksomhet ved kinopremieren tidligere i år, og skal sende filmen i slutten av august.

Allerede før den norske kinopremieren uttalte Giske til Journalisten at han mente filmen manglet viktige tilsvar, spesifikt i uttalelser fra kommentatorer som deltar i filmen:

- Der kommer det fram en del påstander som, hvis dette hadde vært underlagt vanlig presseetikk, ville vært selvsagt å innhente mine svar til, sa Ap-politikeren til Journalisten. Bustnes svarte at filmen var balansert og at Giske hadde hatt mulighet til samtidig imøtegåelse.

Nå blir filmen underlagt presseetikken og sendt på et redaktørstyrt medium, men etikkredaktør Kalbakk forteller at filmen som skal sendes på NRK er identisk med den som har gått på kino, og at de vurderer det til at den ikke inneholder ubesvarte påstander som utløser imøtegåelse.

- Jeg synes først og fremst filmen er et usedvanlig nært og interessant portrett, og en følgedokumentar som kommer tett på Giske gjennom 2019 og 2020. Han reflekterer mye rundt det som har skjedd, og det som skjer under innspillingen. Det er det viktigste preget ved filmen, sier Kalbakk.

Han forteller at NRK hadde kjøpt visningsrett allerede da Giske gikk offentlig ut med sin kritikk på tampen av fjoråret.

Håvard Bustnes har tidligere fortalt Journalisten at Giske fikk se filmen før verdenspremieren, og at han hadde en del kommentarer.

- Vi gikk nøye gjennom kommentarene fra Giske og gjorde et par endringer der vi så at Trond Giske hadde et poeng i forhold til dette med tilsvar, skrev Bustnes.

Verken Giske eller Bustnes har svart Journalisten på spørsmål til denne saken.

Image-text:

Trond Giske har tidligere uttalt seg kritisk om dokumentarfilmen om ham selv. Her fra PFU-møte etter Giske-klage mot fem aviser.

Foto: Marte Vike Arnesen

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Dagbladets stabsredaktør erstatter Bernt Olufsen som juryleder. Han får med seg to nye jurymedlemmer
Journalisten 24.09.2022
Slakter NRKs dekning av Oslo. Dagbladet skriver i dag at avisen har fått innsyn i et brev sendt NRK der samtlige gruppeledere i Oslo-politikken tar et oppgjør med dekningen av hovedstaden.
Journalisten 24.09.2022
Opplyser om at nyhetsredaktøren er inhabil i saker om Arfan Bhatti.
Journalisten 24.09.2022
I starten av september ble Henrik Evertsson dømt for å ha brutt gravfreden ved vraket av Estonia. Aktor anker nå dommen.
Journalisten 23.09.2022
Den iranske journalisten Nilufar Hamedi, som skrev den første saken om Mahsa Amini (22) som døde i varetekt hos moralpolitiet i Iran, er pågrepet.
Journalisten 23.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt