AddToAny

Gir gratis psykologstøtte til personer med diabetes

Gir gratis psykologstøtte til personer med diabetes
Siden koronaviruset brøt ut i Norge i vår, har veiledningstjenesten Diabeteslinjen opplevd en flerdobling i antall henvendelser. Nå tilbyr de egne psykologiske støttesamtaler til personer med diabetes.
Diabetes er en av faktorene som øker risikoen for alvorlig sykdom ved koronasmitte, har Folkehelseinstituttet fastslått.

Diabetesforbundet, som er en uavhengig interesseorganisasjon for personer med diabetes, pårørende og andre interesserte, forteller at de opplevde en stor økning i antall henvendelser etter at viruset brøt ut.

Det gjaldt spesielt via veiledningstjenesten Diabeteslinjen, hvor alle som ønsker kan ringe inn, ta kontakt via chat, eller sende mail med spørsmål som angår diabetes.

- Da media begynte å skrive om farene ved diabetes og korona, fikk vi flerdoblet henvendelsene på denne kanalen, og også via sosiale medier, sier Ann-Merethe Mannvik ved Diabeteslinjen til Psykologisk.no.

Sky News opplyste blant annet at en fjerdedel av de som hadde dødd av korona i England, hadde diabetes som underliggende sykdom.

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Ved årets første Helse-tildeling fordeler Stiftelsen Dam 72 millioner kroner mellom 85 nye prosjekter.
Psykologisk.no 16.06.2021
- Jeg møter ekstremt mange som sier at nå har vi kommet langt. Det er fort gjort å si når man bor i en storby, men det er ikke alltid like lett å være annerledes på et mindre sted, sier komiker Adam Schjølberg i denne episoden av Pia og psyken.
Psykologisk.no 14.06.2021
For noen er det en lettelse å få diagnosen «bipolar lidelse», for andre er det et sjokk. Men veien fra første sykdomstegn til aksept og gode tiltak, er ofte lang og kronglete, forklarer bokaktuelle Dag Vegard Skjelstad.
Psykologisk.no 10.06.2021
Min psykolog døde brått og uventet. Han har hatt en enorm betydning i mitt liv, og da han gikk bort, ble det nærmest landesorg for meg, skriver Tina Helen Brok.
Psykologisk.no 10.06.2021
Brukermedvirkning er i dag etablert som et ideal i praksis, men det er også et uklart og komplekst begrep som skal fylles med maÌl og mening i praksis blant fagfolk, tjenester og brukere, skriver Rita Sørly,
Psykologisk.no 08.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt