AddToAny

Gi meg styremedlemmar som veit kva ein høgskule er

Gi meg styremedlemmar som veit kva ein høgskule er
Det er mange flinke leiarar frå privat næringsliv og politikken som sikkert kan gjere ein ypparleg jobb i mange forskjellige slags styre, men om dei ikkje forstår hovudoppgåva til akademia, har dei ikkje noko å tilføre eit styre i sektoren vår.
Å få innspel utanfrå er heilt naudsynt. Dette ser vi med eigne akademiske arbeid. Tilbakemeldingar frå nokon med ekspertise frå eige fagfelt gir unike perspektiv på problemet, og kommentarar frå nokon frå ein annan disiplin kan hjelpe å gjere artikkelen meir tilgjengeleg for eit breiare publikum. Av og til er ein so uheldig at ein ber om tilbakemeldingar frå nokon som ikkje har noko å tilføre. Det tek tid å motta og ta omsyn til dei innspela ein får. Det er difor viktig at ein vel kven ein ber om innspel frå med omhu.

Likeins er det viktig med eksterne stemmer som kan hjelpe leiinga ved høgskulane og universiteta våra. Det er mykje som må bestemmast på styrenivå, og det er viktig at dette ikkje vert gjort i eit ekkokammer. Men kven dei eksterne stemmene er, er ikkje likegyldig. Det er berre eit avgrensa tal på eksterne medlemar i kvart styre i universitets- og høgskolesektoren-sektoren. Det er difor veldig viktig at ein berre tek inn stemmer som kan berike styrearbeidet. Om ein får inn feil person, betyr det at ein har kasta vekk moglegheita til å ha ei fornuftig stemme i styret i årevis.

Det er mange forskjellige personar ein kan ta inn i eit styre, personar med ulike bakgrunnar og styrkar, som kan belyse institusjonen sine utfordringar med sine perspektiv. Men på same måte som ein ikkje spør kven som helst om tilbakemelding på akademiske tekster, er det ikkje alle det er like klokt å ta med inn i eit sty

Les mer

Flere saker fra Khrono

- Jeg er lei meg for at jeg måtte ta denne beslutningen, sier rektor ved Høgskolen i Østfold, Hans Blom. Han har meldt fra at han fratrer som rektor to år før tiden, av helsemessige årsaker.
article_web Khrono 18.03.2019
Nominasjonskomiteen har ikke funnet noen som vil stille til valg mot sittende rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde.
article_web Khrono 18.03.2019
Vi må legge til rette for mye raskere, enklere, og smidigere prosesser for å registrere, insentivere og belønne ulike former for mikroutdanning, skriver førsteamenuensis ved Universitetet i Oslo, Alexander Refsum Jensenius.
article_web Khrono 18.03.2019
VG forteller at Universitetet i Oslo har hatt 259 drosjekort i bruk og at man siden 2016 har kjørt drosje for 6,6 millioner kroner. Nå skal praksisen endres sier universitetsledelsen.
article_web Khrono 18.03.2019
En ny avtale fra 2021 kan føre til mer åpenhet om ansattes bistillinger og eierinteresser.
article_web Khrono 18.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt